Wednesday, September 10, 2014

Agar2 Milo Lapis Colorful Kastard...



Pelik tak bunyi nama resepi tu...me pun sebenarnya tak tahu nak letak nama apa ke benda..janji buat..sedap..haha..perkataan sedap tu sgt perasan..isi bakul angkat sendiri..;-)

Tak mo tulis panjang..just nak shared pic and resepi untuk kawan2 sekiranya nak mencuba. Agar2 aka beledo yang me masak weekend lepas.


Tak berapa nak Colorful ..tgn x kereatip gini lah gayanya..
so masa nak draw corak tu pandai2 lah ye spy color x bercampur..:-)
Resepi...me dah shared kat IG coz ada kawan yg request..senang cerita me screenshot aje..


Lepas masuk adunan milo..letak dalam peti ais ...dh beku boleh potong dan
ngap..bismillah dulu ok..;-)
p/s : Tepung kastard perlu dimasukkan setelah adunan dibahagi dua, masukkan dalam adunan yang 1st {bukan yg ada milo ye}..kastard yg telah dibancuh sedikit air perlu dikacau hingga sebati dan mendidih.

8 comments:

mama 3farhanah said...

Nampak sedap...rasa pn mesti sedap

Nurzakiah Hanum said...

sedapnya

Adilah. Isharudin said...


http://sihatitubahagia.blogspot.com/2014/09/blogger-liebster-award.html
Assalamualaikum. I nominate you on Liebster Award. So do visit my blog for details k.

Bazlia Amoza said...

ya Allah..tengok pun dah terliur..bukan sebab tekak org tgh mengandung tapi tengok aje dah tahu mesti sedap tambah2 saya ni memang peminat kastard...
ada masa nanti nak cuba lah...thx for sharing dear..

visitor from www.bazliaamoza.com

Norma NML said...

@Bazlia Amozawelcome..hehe..preggy ?/ bestnya..take care yer..

Norma NML said...

@Adilah. IsharudinThx Adilah..akak dah sahut cabaran tu..hehe :-)

Norma NML said...

@mama 3farhanahAlhamdulillah..:-)

Norma NML said...

@Nurzakiah Hanumtq anum

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...