Wednesday, September 17, 2014

En Hubby & Friends Gathering @ Al Sinni BBQ & Steamboat



Malam semalam hubby & friends ada gathering. Ada lebih kurang 6 keluarga semuanya. En hubby di pertanggungjawabkan utk pilih tempat dan booking . Secara tak langsung 'secretary' tercinta inilah yang jadi mangsa...hehe..Tak pe..mangsa kalau ikhlas dpt pahala kan..;-)

Setelah berminggu berbincang...sebab ikut plan asal dorang nak cari tempat utk overnite & bbq sendiri tapi since masing2 ada komitmen yg tak boleh dielakkan so decided buat makan2 je .Banyak tempat yg me survey but me rasa tempat ni paling ok sebab selain dari steamboat & bbq, kat Al Sinni juga ada Arab cuisine spt Nasi Mandy & Nasi Bukhara yang menjadikan ianya lain dari restoran steamboat lain yg nearby.


sumber : En Google..
Lupa nak snap pic dpn restoran tu
Lokasi...


Sumber : En Google
Kawan2 en hubby kebanyakannya dtg selepas maghrib.. Pics ni antara yang sempat me snap..pastu dah sibuk nak mentekedarah..:-).


Antara bahan2 untuk steamboat & bbq yang disediakan..
Suasana dalam Restoran
Table kat dalam dah fully booked utk en hubby & friends
Nasi kt atas tu ada Nasi Bukhara, Nasi Mandy, Nasi Goreng
Bubur Nasi & Sup Daging..spaghetti bolognese,
Air Teh bunga, Teh Tarik. Oren & sirap...ada juga aiskrim utk dessert.
Ank bujang me yg memang kerajinan bab membakar..
elok juga tu..x larat me nak thn panas..;-)
Pastu en hubby pula yg sambung..
Utgnya dikelilingi hero2..hehe
Cute kan kepala bear & bintang ..nk mkn pun mcm x sanggup je..
Ada juga telur tp rebus sendiri lor..sos x silap me ada more than 4 kot..
Kebanyakkan tempat buffet ada caj macam ni..so takdelah sesuka hati membazir..
memanglah customer byr tapi membazir tu kan amalan syaitan :-)
Quadruplets yang menjadi tumpuan malam tu..
tak menang kaki tgn mama & ayah dorang..
But I respect their parent..dgn kembar 4 & 3 org abg..pehhh..
rezeki Allah utk mereka..
Almost 9.30pm semua dah kenyang dan beransur balik..Kami haruslah jadi yang last coz kena settle bil. 

Kalau tanya me, pendapat me ok..org lain me tak tahu..ulasan ikhlas dari hati..makanan ok sebab banyak pilihan ..kira berpatutan dgn harga rm30 utk dewasa dan rm15 utk kanak2, servis pun not bad cuma bila customer ramai, 2 orang pelayan memang tak cukup tangan, tempat solat disediakan but kena share lelaki & perempuan & no tv yang boleh melekakan anak2..faham2 ajelah kalau bawa anak2 kecil semuanya nak try ..nak buat sendiri..at least bila ada tv dorang a bit leka so takdelah nak usik benda2 yg merbahaya kan..Apapun Alhamdulillah rezeki pada mlm itu..semoga ikatan  persahabatan dan silaturrahim bertambah erat.



2 comments:

acik idah said...

errmm... idah ngeri la tengok periuk panas kat tengah meja tu.. dan kelilingnya anak2 kecil... tak yakin... tu sebab idah tak pernah pergi steamboat :D tapi makan ramai2 seronok kan... mesti makan banyak punyer...

Norma NML said...

@acik idahitu la parent dorang berdiri je risau kot tgn dorang lebih pantas..:-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...