Friday, September 12, 2014

Cabaran 30 Hari ~ Day 12 ~ 5 Wishlist



Sebut pasal wish...dari sekolah lagi me suka berangan...I wish I could...Aku nak jadi...Aku nak beli...macam2 ada dalam senarai menunggu sebab manusia sifatnya tak pernah puas dgn apa yang mereka*me as well dapat. Apapun kita harus bersyukur dan sedar ada hikmah  kenapa Allah tak tunaikan semua keinginan tersebut..He knows well ok..

5 wishlist ..
1. Teringin sangat nak pergi umrah bersama 2 hero me & kedua2 bonda (chek & mak) me.

2. Wish yang tak pernah padam but makin suntuk..to have a second child. Usaha ?? Of course macam2 usaha..mungkin rezeki belum berpihak pada kami. 

3. Ingin melihat Rifqi Naqiuddin menjadi seorang tahfiz seperti yang en hubby inginkan..InshaaAllah .

4. Ingin menjadi seorang muslimah yang sebenar2nya..slh satu contohnya me masih lagi pakai sandal tanpa stokin...means tak lengkap sepenuhnya..faham maksud me kan..terus terang me cakap...me bukanlah seorang yang alim tapi me tetap jalankan tanggungjawab sebagai seorang Islam. InshaaAllah dgn bimbingan en hubby..one day It will be a reality..doakan me ok..

5. Kebanyakan orang berhutang untuk keperluan...begitu juga me & en hubby..kami nak bebas dari segala hutang piutang...hutang rumah..hutang kereta dan hutang2 lain..InshaaAllah dan alhamdulillah kami tidak berhutang untuk bermewah..;-)..tiada istilah biar papa asal bergaya. Hidup biarlah berpada-pada.


Segala2nya keinginan perlu diiringi dgn Doa dan usaha..minta padaNya..

Dah masuk 12 hari rupanya #cabaran30hari ni ye...:-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...