Friday, September 19, 2014

Cabaran 30 Hari ~ Day 19 ~ 1 Resepi Kegemaran..



Hmm..susah juga ye nak complete task bab resepi ni ....sebab apa yang me masak me makan je tapi oyg org masak tak tentu semuanya me makan sebabnya bukan salah tukang masak..kdg2 apa yg dimasak memang me tak makan...contohnya ikan keli, belut atau ikan talapia ke sbb makanan tu memang me tak makan, kalau kegemaran tu susah nak cakap..

Tapi me suka satu desert yang glamor dikalangan orang Kelantan..Lompat Tikam akan Lopat Tike..:-). Before ni me pernah buat..bab resepi tu me refer kat blog Kak Azie ..so tak payah taip boleh kan...just klik & refer je kat situ..:-)


Yang ni pic masa bulan puasa lepa kot..if x silap..


5 comments:

mama 3farhanah said...

Lompat tikam mmg feveret di bulan posa. Kt kelantan ni senang nk cari, takyah nk buat sendiri...hihihi

Nurzakiah Hanum said...

wish u luck

irrayyan said...

ikan keli belut talapia pon mommy irra xmakan.
irrayyan.com

mush said...

sedapnye lompat tikam... nak buat sendiri mcm leceh je, hehehe...

jom join GA simple psl mush..
20 facts about mush

aiman mania said...

LOPAT TIKE BEST KOT ....lagi lagi org yg suka bnda bnda manis.....ppperghhhhhhh...nak menitik air mulut dengar lopat tike..hehehehehehehehehe....post ke sini satu ^^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...