Monday, September 22, 2014

Cabaran 30 Hari ~ Day 22 ~ Destinasi Percutian Idaman..



Bermula semula hari yang agak crowded diwaktu pagi...since hari ni anak2 dah kembali ke sekolah*Naqiuddin still cuti till esok sbb sekolah digunakan utk PSRA macam biasa keadaan kat luar agak sesak...so kena keluar macam biasa..kalau cuti sekolah lambat 10 minit pun ok lagi tapi kalau hari sekolah jgn dibuat ..tak pasal2 lewat en hubby nanti.

#Cabaran hari ke 22...percutian idaman...ada beberapa tempat yang teringin me pergi...yang pastinya ada kena mengena dgn laut...dulu besar impian teringin nak ke Maldives...subhanallah bila me tengok website dan tempat2 kat sana...laut yang sangat jernih dan cantik memang rasa nak terbang terus ke sana. Tapi apakan daya...orang kata nak berbelanja kena ikut kemampuan..ukur baju dibadan sendiri..itu dulu2 tapi however & whatever me tetap suka laut...tenang...

Sumber : En Google
Sekarang me ada impian percutian lain...kalau dimurahkan rezeki me dan en hubby teringin ke Istanbul. Kota dua benua yang sangat menarik,negara yang penuh dengan sejarah termasuk sejarah keislaman...bangunan2nya yang mempunyai seni ukiran yang sgt cantik antaranya Istana Dolmahce dan Hagia Sofia  (dulunya sebuah masjid ...kini menjadi muzium) yang mempunyai sejarah tersendiri...

Sumber : En Google 
Pemandangan di dalam Hagia Sofia
Sumber : En Google
Memandangkan dua2 tempat yang menjadi idaman tu memerlukan kos yang sangat tinggi maybe me just realisasikan percutian yang dekat aje. Termasuk dalam senarai tempat yang ingin me pergi..masih bertemakan lautan..Pulau Perhentian..InshaaAllah soon...

sumber : en Google 


Done my task for day 22 ...:-)




6 comments:

Nurzakiah Hanum said...

syoknya bercuti

Norma NML said...

@Nurzakiah Hanumkan..boleh release otak yg penat ;-)

farhana mohamad said...

kenapa cepat sangat terjah? =P
tak sempat maklum pun lagi.

Norma NML said...

@farhana mohamadK.Ma ada sixth sense..:p

acik idah said...

idah pun teringin nak ke istanbul... tak tau la ada rezeki ke sana ke tak... :)

Miss Sasu said...

assalam..

salam perkenalan. jemputke blog saya. kisah saya nak kurus. :)

thank yer

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...