Tuesday, September 23, 2014

Cabaran 30 Hari ~ Day 23 ~ Pekerjaan Yang Me Ingin Selain Kerja Sekarang..



Masuk cabaran hari ke 23...pasal kerja...hmm..selain dari kerja sekarang...banyak sebenarnya nak buat..konon lagak macam superwoman la kan...

Tapi yang me nak sangat..teringin sgt nak buat kerja yang berkaitan dengan kebajikan. Maknanya bekerja sambil memberi khidmat samada dirumah orang2 tua ataupun rumah anak2 yatim. 

Sumber : En Google
Kalau benda yang kita nak buat sure ada reason kenapa kan...salah satunya sebab me nak dekatkan diri dengan mereka dan merasai sendiri kesusahan dan perasaan mereka bila berada dalam keadaan macam tu.Perasaan anak2 yatim..perasaan orang tua yg ditinggalkan anak2... Sekurang2nya bila kita tengok orang yang lebih susah dari kita kita akan rasa lebih bersyukur dgn kurniaanNya..kan3..:-).

Sejuk mata memandang anak2 ini..semoga mereka menjadi anak2 yg soleh dan solehah dan sentiasa dilindungi Allah swt..

Sumber : Google..
Ok..itu aje kot for task of day 23..;-)



6 comments:

Nurzakiah Hanum said...

alhamdullilah

*∽ IZAN ∽* said...

Aminnn.. InsyaAllah kalau ada niat tu Allah akan tunjukkan jalan dan permudahkan... mudah mudahahnnn aminnn

Engku Muzahadin said...

Same to me, rasa nak buat part time atau hujung minggu, mcm buat kelas dgn anak2 yatim dn seumpamanya...

Norma NML said...

@Nurzakiah Hanum\ :-)

Norma NML said...

@*∽ IZAN ∽*Thx Izan..aamiin..:-)

Norma NML said...

@Engku Muzahadinwahh..bagus..mendidik anak2 yatim bsar pahalanya Engku..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...