Sunday, September 28, 2014

Cabaran 30 Hari ~ Day 28 ~ 5 Perkara Bermula Dengan Andainya..



Happy weekend semua....
Bila baca task #cabaran30hari day 28 ni dah rasa macam angan2 la pulak..macam daydreaming gitu...tapi takpe mana tahu akan jadi kenyataan ke ...semuanya ditangan Dia..kun faya kun...so tiada mustahil kan..



~ Andainya me kaya, teringin sangat nak mengumpulkan adik beradik me..tinggal dikawasan yg sama...tiap2 minggu nak buat gathering..mengeratkan & menguatkan lagi ikatan persaudaraan antara kami..seronoknya tak dapat bayangkan..

~ Andainya me diberi rezeki yang lebih..me nak pergi mengerjakan umrah bersama 2 hero, chek dan mak mertua.

~ Andainya suatu hari nanti me tidak lagi bekerja, me teringin nak menjaga chek..menjaga segala kebajikan dia..tak mudah sebenarnya nak memujuk org tua utk stay bersama kita.. 

~ Andainyame mampu, me teringin untuk membina sebuah rumah untuk anak2 yatim...dan yang pasti me nak mereka panggil me dgn gelaran ummi.

~ Andainyadipanjangkan umur...semoga Allah sentiasa membuka ruang hidayah untuk me menjadi muslimah yang sejati..supaya me tidak membawa sedikit dosa pun untuk ditanggung oleh imam me kelak....InshaaAllah.

Setiap orang ada perancangan dan keinginan. Andainya...andainya...segalanya perlu diiring dgn usaha, doa & tawakal..^◕‿◕^

p/s : tiada yg mustahil dgn kehendak dan keizinan Allah swt...

6 comments:

Mama Myja said...

salam perkenalan daripada mamamyja. hehehe

Anizz Annisa said...

semoga andainya itu akan jd kenyataan suatu hari nanti.. :)

Cik Fafa said...

semoga andainya menjadi yayy,akhirnya. =)

Norma NML said...

@Mama Myjaslm kenal juga..;-)

Norma NML said...

@Anizz Annisaaamiinn..:-)

Norma NML said...

@Cik FafaInshaaAllah ..aaminn..:-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...