Tuesday, September 9, 2014

Cabaran 30 Hari ~ Day 9 ~ 5 Lelaki Yang Menarik Perhatian Me..



Cabaran hari ke 9...

Hmm...5 lelaki yang menarik perhatian me ???

1. Of course la en hubby me yang tercinta..family man..seorang yang sgt memahami, yang tak pernah jemu memberi tunjuk ajar dan bimbingan dan menerima me seadanya...I'll always love U Darling..hehe 

2. Arwah ayah...al fatihah...seorang lelaki yang nampak tegas tapi lembut sebenarnya, especially dgn kami adik beradik..Seorang yang kuat bekerja dan memahami kehendak anak2, . Yang penting tak pernah menghalang arah tuju kami selagi tidak terpesong kearah yang bertentangan dgn agama.

3. Junjungan Besar Nabi Muhammad s.a.w...pesuruh Allah yang penuh dengan sifat2 mulia dan terpuji...Bijak dan cekal dari segi kepimpinan serta berdakwah. Walaupun baginda adalah seorang pemimpin, baginda tetap membantu isteri melakukan kerja rumah.

4. Saidina Umar Al Khattab, seorang khalifah yang sangat keras hati pada asalnya, dengan mendengar bacaan ayat suci Al Quran..hatinya menjadi lembut dan akhirnya menjadi seorang pemimpin yang sangat kuat dalam mempertahankan Agama Islam. Allahuakbar...

5. Tuan Guru Dato' Bentara Setia Haji Nik Aziz Bin Nik Mat, bekas Menteri Besar Kelantan yang terkenal dengan sifat rendah diri dan sangat peramah. Pemimpin yang mementingkan dan sangat menitikberatkan ajaran Islam. Seorang tokoh agama yang sangat dihormati dikalangan masyarakat terutama rakyat Kelantan. 

Finally...selesai sudah task hari ke 9...:-)

9 comments:

Nurzakiah Hanum said...

wow

mama 3farhanah said...

Nice...;-)

MizzTina said...

terbaekk kak ma.. task ni tkt ada yg ltk retis je..hehehe

Norma NML said...

@MizzTinaArtis ?? Hmm..macam takde dlm senarai je..hehe

Norma NML said...

@mama 3farhanahTq akak..:-)

Norma NML said...

@Nurzakiah HanumSama mcm awk kan..hubby on the top list..:-)

CikLily Putih said...

bagus cabaran ni, banyak sket idea untuk kite menaip kan..

Norma NML said...

@CikLily PutihBetul tu Lily..thumbs up utk Sue Izza come out wth ths idea :-)

Anizz Annisa said...

nice one.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...