Thursday, September 18, 2014

Kecintaan Dia...Nerf Retaliator..



Kelmarin cuti hari Malaysia..ikutkan plan asal nak bawa Naqiuddin pergi mandi mandi kat Desa Waterpark, kebetulan pula cuti sekolah tapi cuaca tak mengizinkan...hujan dari pagi sampai tengahari masih gerimis. 

So terpaksa en hubby tukar plan, katanya ke Alamanda aje lah.Pegi makan2 pastu baru fikir. Since takde aktiviti & dan tak bawa dia holiday, dia nak baju belikan baju ...dia nak seluar belikan seluar..ikutkan aje untuk 'tukarkan' dgn plan asal tu..Tiba2 en hubby bisik nak buat surprise utk ank bujang dia...me ok aje..."Naqiuddin ckp nak survey barang kat Toy r us kan, pegi la "..

Apa lagi kemain laju je dia. Tempat yang di tuju dan memang kami jangkakan. Dari kecil dia memang minat dgn senapang tembak menembak dan seangkatan dgnnya...yg ni me mmg tak berapa suka.Frankly to say me tak galakkan dia jadi tentera...Kalau nak juga syaratnya jadi Leftenan Muda...dalam erti kata lain dia mesti tamatkan dulu belajar hingga Universiti..maknanya ummi dia tak kejam kan..hehe. 

Lately dia selalu sebut nak beli Nerf....Nerf ...Nerf..me sure la blur..amende la nerf tu ek...rupanya cousin dia pernah main senapang macam tu but not that brand. Katanya canggih la..nak kumpul duit nak beli ..dia dah survey kat Aeon..kat Parkson..lastly kt Toy r Us..Harga tetap sama. Tiba2 en hubby cakap.."Iqi nak ke..ambik la..abah hadiah ". Muka dia macam tak percaya...sebab biasanya ganjaran akan diberi bila dpt result exam. I can see his happy face..seronok sgt dia. 


Dapat je terus ajak balik..
Inilah benda yg dia dok ckp2 tu..mcm machine gun jer..
terus dia ckp..bukan la ummi..hmm..


Tengok tu..dalam kereta dia dah mula nak explore...dah siap psg & test lagi. 




Muka yg excited sgt..
Balik je rumah dgn selamatnya dia jadi 'army'..
Senang cerita korang tengok la macamana...mainan budak lelaki ni macam2..hanya org lelaki je kot faham. Utk en hubby dia ckp bagus sbb menembak seperti memanah...mereka perlu fokus supaya sasaran mengena..hmm boleh diterima.


Tin air tu jadi 'musuh' dia..
Katil tu dah jadi medan pertempuran pulak..sabar je la ummi..
Apa2 aje lah anak..janji awak happy, ummi abah pun happy..janji benda tu tak merbahaya...

Tiba2 dia letak atas katil satu senapang yang klasik gitu..;-)

Senapang kayu yang dia dah simpan almost 4 yrs ...;-)
Ada sentimental value tentang senapang tu ...



5 comments:

MizzTina said...

ahahaha..tin pun boleyyy..

Nurzakiah Hanum said...

wow ye la tin pun bleh

Norma NML said...

@MizzTinahaha..tau tak per..janji dia boleh tembak..

Norma NML said...

@Nurzakiah Hanumhehe :-)

aiman mania said...

budak - budak..masa kecik-kecik dulu suka main tembak-tembak...kononnya nak jd askar , polis dan badan uniform lain.....bila dah besar nnt dia boleh pikir hala tuju dia.......jadi doktor pon okay..hehehehehehee...
saya kecik kecik dulu suka sgt tanam pokok bnga..kononnya mau bukak ladang bunga kat cameron highland..sekrg dah tukr cita cita dah..hahahahaha :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...