Thursday, September 4, 2014

Sana sini Kelantan ...Merdeka Shopping .. ^◕‿◕^




Tak tahu nak letak tajuk apa..macam2 yang ada..macam rojak gitu..hehe
Sabtu lepas sampai Isnin me berada di Kelantan & Terengganu  bersama MIL and ipar2 me coz nak hantar adik bongsu en hubby daftar kat UMK..yang tu me cerita nanti. Tak tahu nak bawa dorang pegi mana, so bawa je dorang ke Rantau Panjang & Kota Bharu.....kebetulan biras me dah lebih 15 tahun tak jejak Kelantan.

Mula2 ke Rantau Panjang..masing2 ada brg yg nak dibeli. Lama juga kat sana..masing2 dah lapar..so lepas solat Zohor kami ke Restoran Cikgu Nasi Ulam di Kg Kraftangan..tempat yg selalu kami lunch bila ke KB...lagipun MIL suka makan kat sini..masing2 macam tak percaya..dua meja yg kami makan satu bil rm31 & satu meja lagi Rm36 kalau tak silap me..sangat murah..memang me suggest kat kawan2 yang nak ke KB..sila makan kat situ..lepas tu boleh cuci mata nak beli kraftangan kat situ sebagai cenderahati .


Yg atas tu meja kami ..banyak mcm tu kami hanya perlu byr RM31..
Eh2 baru perasan gmbr tu sepatutnya kt bwh ;-)
Dah kenyang..jalan2 kejap ke Pasar Khadijah..beli apa yang patut, adik ipar naik atas Bazar Buluh Kubu coz nak beli baju kurung readymade..hmm..kenapa macam tak banyak banyak kurung yang readymade ek..Apapun lastly dia dpt most of the things yg dia nak. 

Niat di hati nak ke ke PCB..nak makan seafood goreng tepung tapi semuanya dah kekenyangan dan penat..lagipun kesian tengok chek dan mak ..


Besan..yg satu kepala..sejiwa..sama2 kuat hati..
.. sampai kami anak2 yg risau..bila jumpa bab
pantang 'terlupa' kejap ye moms berdua..;-)
Apapun pun sorry ye chek & mak, kdg2 kami terpaksa had kan apa yang boleh dimakan..bukan sebab kami tak nak layan atau sayang duit..tapi kami kena jaga kesihatan chek & mak juga..sebab kami sayang..sgt sayang kalian berdia.

 Lagipun kejadian Mak tiba2 sakit sampai tak boleh jalan pada hari kami nak bertolak tu buat kami risau sgt. Nasib baik lepas injection dan atas nasihat doktor mak boleh travel. Itupun pun nampak sgt penat..ikutkan nak tangguhkan pergi keesokkan harinya..tiba2 mak ckp nak gerak malam tu juga..so Alhamdulillah we safely sampai kg lebih kurang 3.30am pada hari merdeka..Merdeka !! ..

Masa kat kg juga mse sempat melawat cucu saudara kembar..baru sebulan lebih..twin girls...

Bestnya dpt anak kembar..eh tiba2 pulak..
Nur Qesya Qistina & Nur Qesya Qaisara
Pastu melawat nenek me yg kebetulan baru baik dari demam..

Semoga Allah anugerahkan kesihatan yg baik buat nenek me..♥



6 comments:

Farah Waheda Wahid said...

wah cuti cuti malaysia giteww...

Nurzakiah Hanum said...

best kan

MizzTina said...

sy sgt teringin nk g kelantan...huhuhu

Norma NML said...

@MizzTinaJom..ajak la cik abe tu ;-)

Norma NML said...

@Farah Waheda Wahidha a..cuti2 Malaysia kt negeri sendiri..lagi best :-)

Norma NML said...

@Nurzakiah Hanummmg best..penat pun tak terasa..hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...