Friday, September 12, 2014

Walaupun 10 ringgit...



Dulu selalu berangan kalau ada anak lelaki biarlah ikut perangai abah dia..bukan nak puji sebab dia hubby me tapi pandangan sebagai seorang perempuan. Ikhlas dari hati..sebab susah nak jumpa seorang yg penyabar , nak dgr tinggi suara pun susah dan yang paling penting sikap en hubby...biar orang buat jahat kita tetap buat baik..erti kata lain jgn balas kejahatan dgn kejahatan...selalu nasihat me & Naqiuddin.."sentiasa berdoa..lama2 lembutlah hati org yg jahat @ dengki dgn kita".Hmm..InshaaAllah..mudah2an suatu hari nanti ada kesedaran pada mereka yang berkenaan.

Tiba2 pula lari dari tajuk...padahal nak cerita tentang sedondon..kami suka keluar sedondon..berpakaian ala2 sedondon gitu..biarlah org ckp old school pun..

Dah berapa lama si bujang me minta nak beli selipar jepun, by rite me tak galakkan sebab rasa not safety*padahal masa budak2 dulu me pakai selipar jepun je pun..ok je..hehe, selipar jepun kan lembut. Takut terpijak benda tajam ke..tapi dia nak juga so me belikan aje..agak tebal tapi murah rm10 je. 2 3 hari lepas tu en hubby pun ckp ok juga kalau pakai utk ke pasar basah @ beach ke..dia pun beli warna dan corak yg sama..:-)
like father like son
anak borek bapa rintik
Kalau anak perempuan ??? Memandangkan me belum ada anak perempuan so let me keep 1st...kalau masih berpeluang dan ada rezeki baru me citer ye ;-)


p/s : x fhm dgn manusia yg luaran nampak cantik tapi hati...:(
biar rupa hodoh tapi hati baik..itu lebih mulia di mata Allah...
~Bila seseorang mempercayai benda yg khurafat maka hitamlah hatinya 
sehingga dia kembali bertaubat..semoga dia diberi hidayah~
Pjgnya ps..tp apakah fungsi beras kunyit ek ..

16 comments:

Nurzakiah Hanum said...

comelnya

Red Linda said...

sedondon laki bini sweet apa...:-)

Nur Farahuda said...

Assalamualaikum, huda singgah blogwalking sini. Maaf lambat blog walking dekat blog korang semua ye. Oh ye, apa - apa pun thanks tau sebab share link dengan huda dalam group fb #kelabbloggerbenashaari.
Huda dah senaraikan link blog awak semua dalam entry blog walking dekat blog huda. Jemput singgah dan blogwalking juga ye dekat blog blogger lain,hehe =D
http://nurfarahudahud.blogspot.com/2014/08/blog-walking-di-blog-mereka.html

MizzTina said...

kak, besarnya kaki iqi!!! ok, terkejut ni..phewww..

kak, sabar je la dgn manusia itu kak..mcm abg mie ckp tu, sabar n doakan dia je..


insyaAllah ada rezeki akak tu nt.. sy doakan.. aminnn

Norma NML said...

@Nurzakiah Hanumkan...;-)

Norma NML said...

@Red LindaDear..father & son la..akak pya kan cari pattern lain..yg tu x sesuai..hehe

Norma NML said...

@Nur FarahudaDone follow..thx sudi singgah..:-)

Norma NML said...

@MizzTinaYe Tinn..kaki dia lebih besar dr kami umminya yg tak berapa nk pjg ini..haha..

Cik Asma BLuppy said...

beras kunyit tuk benda2 ghaib kan? ntah la. yg penting serah pada ALLAH.

Rosmadi Shakri said...

Semoga dipermudahkan,,,

Faza said...

Best maching2 nih! Saya kalau raya seboleh2nya akan buat baju yang sama dengan anak. Tak kesah la orang kata boria pun =)

Norma NML said...

@FazaKan..akak pun sama..:-)

aiman mania said...

wuhuuuuu.....selipar jepun sekrg pon dah RM10.00.....mahal kat bhgian mana tah..hehehehehe..beras kunyit?biasanya bomoh guna kot bnda tuh....tabur tabur kat bhgian rumah org.....bole jd sihir atau nak berubat kot...tah..cetek ilmu bab bab ghaib nih.....

Norma NML said...

@aiman maniatau x pe..masa akak kecik x silap rm1-1.5 je..nilai matawang skrg x sma mcm dulu dik..even nak masuk tandas pun ada kena byr rm0.50-1.00..hmm..tu la..if sihir2 @ benda khurafat semoga org yg mengamalkan itu mndpt hidayah dr Allah swt..

Norma NML said...

@Cik Asma BLuppyDgr2 pun mcm tu..nauzubillah..yg penting Allah sentiasa dgn kita :-)

Norma NML said...

@Rosmadi ShakriTq..Aamiin..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...