Wednesday, October 8, 2014

Aidiladha 1435H di Jengka



Throwback kisah Raya Haji this..Sampai kg MIL dah pukul 3am lebih..sepanjang jalan hujan tak berhenti..yg paling sedih sepanjang perjalanan ada lebih kurang 5 eksiden...most of that terbabas sendiri..kdg2 kecut perut tengok driver yg tak reti bahasa..dah tahu hujan lebat nak juga pecut. 

Sempat lagi ber'welfie' sementara tuggu adik ipar sampai
Kali ni en hubby x drive sbb penat so kami naik dgn BIL je..
Walaupun Raya Haji di Jengka tak semeriah di Kelantan, kami tetap happy sebab dapat Raya dgn family...macam biasa juadah MIL yg sediakan*dibantu oleh 2 adik ipar me & menantu yg stay nearby untuk anak menantu & cucu2nya...Hmm..sape tak kenal dan dapat nafikan kerajinan MIL me tu...tak kenal penat..Terima kasih mak..Dan inilah hasilnya...

Kuey teow & Mee Sup Gear Box
Lemang dgn Rendang Ayam & Daging
Kek Pisang Kukus ni biras me yg masak ..
1st Raya just beraya ke rumah jiran2 terdekat dan melawat kubur arwah bapa mertua & arwah adik ipar yg tak sempat me kenal. Al fatihah ...semoga roh mereka dicucuri rahmat Allah  swt. Bila belek hp baru perasan..mcm tak banyak pic Raya yg me snap..yg byknya pic si bujang & anak2 buah je.

1st Raya...si baju kuning tu en hubby punya niece
On that Raya mmg jadi anak Pak Ngah..sikit cari Pak Ngah..
Hari kami balik tu mlangsung x nk slm sbb mrh P.Ngah balik awal..kelakau
sungguh budak comel ni..
Naqiuddin x de geng after 1st Raya sbb cousin yg sebaya dah balik
Girl yg kecik ala2 mem besar tu asyik nak bermanja dgn Pak Ngah je..
Si bujang me mcm jeles je abah dia asyik dgn Auni..hehe
Malam tu pula just buat simple bbq...last minute punya idea..so ayam & daging je lah yg jadi 'mangsa'.

Yg ni aktiviti waktu malam..
Hari kedua, MIL masak nasi minyak & ayam masak merah . Malam dah gerak balik Kajang, a bit jammed juga tapi taklah seteruk masa balik kg that day...1am kami dah selamat sampai rumah. Alhamdulillah.

2 comments:

MizzTina said...

comel je si baju kunen tu... menempel je.. kak, kek pisang tu cam best je..

CT Humairah said...

nak wish pun raya dah lepas hihiks

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...