Friday, October 31, 2014

♨Apam @ Kek Susu Kukus♨



Hari Jumaat yang mulia ini me nak share satu lagi resepi yang dah jadi viral skrg ni..kat fb..member group..ramai yg share..so me nak share pula dgn kawan2 yg teringin nak buat..sangat mudah..bahan2 pun biasanya yang memang ada kat rumah especially mereka yg dah berkahwin ..hehe.Tak nak tulis panjang..tengok gambar dan ikut je step resepi..sangat mudah..◕‿-

Yang ni resepinya...
Simple kan..:-)
Perlu dimasukkan berselang seli ye..lupa nk mention kt dlm cara2 tu :-)
Selepas 25 minit..mcm biasa utk pastikan dh msk..sila cucukkn dgn lidi..
if tarik bersih maknanya dah masak. Resepi asal x letak soda..me lupa nk kbrkan :-)
Dah sejuk telangkupkan mcm ni..if nak corak cantik sila guna loyang biasa
baru boleh draw corak mcm yg resepi lain2 tu..
Dari tepi...sgt gebu..tak percaya tanya sesiapa yg dh mkn..hehe
Kek ni tak rasa muak sbb no butter @ marjerin
Rupanya bila dipotong..macam kek marble tapi rasa tak sama ok :-)
Dipotong & selamat dirasmikan oleh ank bujang me lps study mlm tadi
yg tiba2 keluar bilik..katanya bau sedap..hehe
So pagi ni  me tapaukan utk Naqiuddin dan utk member ofis as well..
Kalau u all sukakan colorful boleh je letak pewarna..me hanya campur serbuk koko lebihan buat Kek Coklat Moist hari tu..less color more healthy sbnrnya..lagipun purpose me buat utk ank bujang me so haruslah guna serbuk koko..dia lagi suka.

4 comments:

Marshidah Mj said...

Assalamualaikum kak. Cantiknye kejadian kek.
Saya mmg tercari2 resepi apam susu ni. Izinkan saya cuba resepi ni ya. T.kasih :-)

Norma NML said...

@Marshidah MjWslm..boleh jer..tapi awk kena salin sbb akak disable right click atas sbb tertentu :-)

aziean said...

acuan tu melekat tak kalau tak sapu majerin?

Norma NML said...

@azieanmelekat..takkpun sapu minyak msk :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...