Wednesday, October 29, 2014

Johnson's PH 5.5 Untuk Ekzema..Halal !!



Sebenarnya dah berbulan kot me gunakan mandian Johnson's PH 5.5 ... bagi mereka yang selalu baca & follow blog me sure tahu yang me adalah pengidap ekzema sbb me selalu mentioned tak boleh makan seafood dan seangkatan dengannya.

Ok..back to entry ...me start guna mandian ni selepas seorang doktor Pakar Kulit di Sg Chua syorkan...at first me gunakan mandian yg diberi oleh doktor dari klinik tersebut tapi baunya tak menyenangkan hidung me..Ye la..lepas mandi biasanya kita inginkan bau yang wangi gitu kan..Yang bestnya Johnson's PH 5.5 ni ada 3 wangian yang berbeza..tak silap me..ada yg biasa, almond oil & honey...me suka gunakan yang almond oil...harga pun tak mahal..biasa beli dalam botol..tapi since kdg2 ingin bertukar angin nak guna yg honey so me beli je yg refill tu.

Nampak tu...murah kan ??
Ada 3 wangian berbeza 
Perubahan?? Yang pasti kulit me tak rasa kering..even dah lama pun still rasa lembab..itu yang penting coz pengidap ekzema tidak boleh berkulit kering nanti akan rasa gatal dan tak selesa..Even si bujang me Naqiuddin pun menggunakan mandian yang sama..highly recommended..

Dan yang penting as I said kat atas tu..HALAL ok..sebagai orang Islam mencari yang halal adalah fardhu ^◕‿◕^
Tengok tu ..me siap print screen...



7 comments:

MizzTina said...

xpernah guna mandian ni pdhal ada masalah alergic gak..

Nurzakiah Hanum said...

pernah guna best

acik idah said...

anak2 memang guna produk nie... maknya pakai dettol jer... :D

Norma NML said...

@MizzTinacer try Tinn..ada pelembap..boleh elakkan kulit kering yg akn akibatkan rashes :-)

Norma NML said...

@MizzTinacer try Tinn..ada pelembap..boleh elakkan kulit kering yg akn akibatkan rashes :-)

Norma NML said...

@Nurzakiah Hanumwangi kan Anum :-)

Norma NML said...

@acik idahoo..akk pernah guna dettol..tp doktor x bagi sbb katanya boleh keringkan kulit..:-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...