Saturday, October 18, 2014

Laksa & Cendol Redup Rimba Corner Tasik Cempaka



Lunch time semalam, tiba-tiba rasa nak makan cendol...dah lama tak pekena cendol..lagipun kalau nak makan waktu balik kerja memang mimpi la..kebanyakan yg jual cendol waktu2 camgitu memang dah habis...lagipun lately asal petang je hujan..musim la katakan.

Semalam me & ofismate ,Fiza pi makan cendol kat Redup Rimba Corner di Taman Tasik Cempaka, 1st time makan kat situ..before ni me pernah makan kat warung Redup Rimba yang tepi jalan menghala ke Bangi Lama..itu kalau u all dari UKM la..kalau dari Teras Jernang tu..lepas Jambatan masuk kiri tak sampai 10 meter dah nampak warung tu..tapi yg kita situ me makan dalam keadaan 'berjaga2' sentiasa...faham2 je lah..tepi hutan tu..me tak gemar nak tengok 'show' percuma monyet2 kat situ..silap haribulan di terjun atas meja tak cukup tanah me lari nanti..hehe

Kalau kat Tasik Cempaka ni memang boleh makan dgn tenang..nak best makan kat tepi belah tasik tu boleh tengok ragam manusia beriadah..
Sedap..boleh bagi thumb up tapi for me rasanya lebih suka
kurangkan air gula merah tu..too sweet daa..
Kata orang dimana ada cendol disitu ada laksa..dimana ada laksa disitu ada cendol...macam pasangan belangkas gitu..hehe..laksa pun sedap..kuah dia memang secukup rasa..tapi tak leh lawan laksa yg me makan berhampiran airport Langkawi..kuahnya dibuat dari ikan parang..memang sgt sedap..
Nampak tu ..kuah laksa tu pekat..x brp pedas..just nice
utk yg suka pedas tu jgn risau..cili potong disediakan ok..
macam 'pasangan' sejoli gitu.. -
Harga tak mahal..standard makan cendol dan laksa kat warung..laksa tu harganya RM4...lagi sedap dan murah berbanding harga laksa di Secret Recipe dan Lemongrass tu. Cendol Pulut yang me makan tu harganya ingat2 lupa RM2.00 @ RM2.50..Beside tu ada dijual macam2 jenis pau..me tapau Pau Rendang Ayam RM1.80 & member tapau Pau Coklat RM1.60.

Macam nak repeat je petang esok..pi makan dgn en hubby dan sibujang me..sure en hubby suka sebab laksa one of his favaorite food.

Nak tahu mana lokasi..senang je..utk yang biasa dgn Bandar Baru Bangi, masuk parking kat pintu sebelah Perpustakaan Awam Hulu Langat tu...betul2 kat tepi tu je..kalau parking belah PKNS tu jawapnya u all berjogging la dulu untuk sampai gerai tu..


p/s : Kalau ada jual rojak kat situ lagi meriah..


14 comments:

Farah Waheda Wahid said...

ok laksa itu mengiurkan...

MizzTina said...

ok..dh rs td.. sedap!!

Norma NML said...

@Farah Waheda WahidTry la..sedap..:-)

Norma NML said...

@MizzTinaKan..pau pun sodap ..hehe ;-)

NzA said...

terliurnya tgk terutama laksa tu...jwbnya esok kena masak laksa penang....

Manan Qayyim said...

sedap nye...


Jom Sertai Segmen MananQayyim : Segmen - 4 Power Bank Original untuk dimenangi

Asha Lya said...

Fulamak dah lma lya x mkn laksa trus trngidam ni hihi

Norain Binti Omar said...

Hi,

Can I have you email address?

Norain@zalora.com.my

Norma NML said...

@Norain Binti OmarSure..pm ye :-)

Norma NML said...

@Asha Lyamengidam ?? hehe

Norma NML said...

@Manan QayyimThx for invite ..inshaaAllah

Norma NML said...

@NzA
Buat sendiri lagi sedap :-)

Anonymous said...

Saya nak tanya laksa yg tepi jalan lpas dri ukm tu.. Dah tutup ,,, dia pi dah ke mane ye??? Saya pergi mggu lpas tp xder... Tolong ye

Norma NML said...

@AnonymousDear..yg tepi hutan jalan UKM-Bangi Lama tu kan ?? Ini la cawangan dia..kat Tmn Tasik Cempaka

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...