Wednesday, October 8, 2014

Raspberry ke Mulberry ???..Konpius Lor...



Masa tengah berborak dgn biras me, dia tunjukkan ice blended..nampak color menarik. Then dia cakap yg tu masuk buah Raspberry . Ingatkan yg beli kat pasaraya, then dia cakap mak yg tanam...Biar betul.

Tak puas hati terus ke bawah nak tengok pokok tu...Wahhh..x sangka mak tanam pokok tu..bukan 1 pokok je..ada 4-5 pokok kot...1st time tengok pokok Raspberry mulberry depan mata, sebelum ni pernah tengok buah je..itu pun kat pasaraya. Laju je masuk ke dalam ambik henpon. Haruslah kena snap pic sbb me nak share dgn kawan2..sharing is caring kan..berkongsi sesuatu yg menggembirakan adalah slh satu terapi minda :-)


Mulberries
Nak tahu detail pasal pokok mulberries boleh rujuk sini.


p/s : Hari tu ingat nak petik & try tapi terlupa pulak :(
Raspberry ke mulberry..alamak dah konpius daa...

9 comments:

Nurzakiah Hanum said...

bestnya

MizzTina said...

ada benih x kak? boleh la tanam dlm pasu..buh depan umah.. hehehe..

Anonymous said...

salam kenal dear :)
yg ni pokok mulberry namanya. Adik beradik jugalah dgn semua pokok berry.. bleh tanam melalui keratan batang :) klu rajin cantas, rajin jugalah pokok mulberry ni berbuah :)
-sharing is caring-

CT Humairah said...

woaaah.. mulberry tumbuh dengan subur eh kat mesia.. boleh invest ni tanam bebanyak tapi tak rajin bhahaha.. masam ke manis ?

Norma NML said...

@CT Humairahtak try pun..tapi biasnya 'keluarga' berries ada rasa masam manis kan..

Mayang ABDUL RAZAK said...

kalau beli kat pasaraya mahal harganya.. untung le tanam sendiri ..

siti alfakhishah aman said...

post kat kita batang pokok tu.. hmmm

Norma NML said...

@Mayang ABDUL RAZAKTapi rasa x sama..yg tnm masam sikit kot :-)

Norma NML said...

@siti alfakhishah amanalamak...camne nak pos tu..hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...