Thursday, October 30, 2014

Throwback ~ Masak-Masak Cuti Deepavali



Semalam terbaca satu komen adik me*ibu Khalish lorr kat fb...alaa...yg spent time kat rumah me sepanjang cuti Deepavali coz kebetulan dia pun cuti pjg mcm me jugak..
Nampak tu apa yg dia komen..hehe
Pic ni semua me just snap..tarikh tak ingat..yg pasti sepjg cuti Deepavali tu..
Pulut Kuning ni me masak untuk bfast..:)
Agar2 Milo Bersos Kastard..sdp dimakan sejuk
Since Khalish dok tengok je kami makan so suap kat dia sikit..lagipun base utk buat agar2 tu bahan2 biasa je..
Mula2 mcm pelik pastu asyik nak je..
Pastu me buat pula Kek Coklat Moist yang me buat entry kelmarin tu..
Katanya alang2 ada nama dia biar dia yg potong..;-)
Yg ni pula untuk dinner..Mee Hailam..
Dah asyik makan makanan yang 'menternak' lemak je so me & adik bedal pulak colek kat bawak ni..nasib baik ada geng..:-)
Nenas & Mangga muda cicah sambal kicap..nyum2...
Kononnya nak nyahkan lemak..esoknya keluar hentam pula mende alah ni..perhhh..hancuss..terus berkumpul balik lemak2 tu..hehe
Yg ni santapan masa pegi Alamanda..;-)
Makanan lain tak sempat snap..dh selamat dlm perut ...
Pastu me buat aiskrim tapi adik me tak sempat merasa coz belum beku dan dia dah nak balik rumah...so yg tu memang ank bujang me yang monopoli..
Tengok tu..till semalam balik je sekolah dia dok mkn aiskrim tu..
Alhamdulillah...apapun rezeki dari Allah..^◕‿◕^




p/s : dah mula rindu Khalish..:(

10 comments:

Anizz Annisa said...

pandai kak me masak.. sedap2 semuanya.. :)

Nurzakiah Hanum said...

semua sedap

umi alya said...

Aiskrim.. Nak cuba juga, tengok resepi cam senang jer..

al- lavendari said...

Semuanya best tapi yg paling menyelerakan saya adalah mee hailam.
Saya masuk dari pintu kakcik.

sheAYANG said...

Amboi. Ni mmg betul2 ternak lemak ni. Semua sedap. Yummyyy...

Norma NML said...

@Anizz Annisax la pandai sgt anis..omputih ckp ..practice makes perfect..tp so far x la perfect lagi..kena sentiasa try n try to get the best taste.

Norma NML said...

@Nurzakiah HanumAnum..masak untuk cik abe awak tau :-)

Norma NML said...

@umi alyaCuba jgn x cuba..sgt sng :-)

Norma NML said...

@al- lavendarikesukaan hubby akak tu

Norma NML said...

@sheAYANGhahaha tau x pe ;-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...