Friday, November 7, 2014

Jangan laaa...Saya Suka Cendol!!




U all mesti pelik kan..tiba2 ayat dah macam kena paksa...gini citernya...2 3 hari lepas member group ada hantar satu pic*seorg penjual cendol India tengah menyeluk tangan kebahagian buntut..mcm menggaru...orang tengah jual cendol kot...seriously pengotor.....pastu ingatkan bukan kat Malaysia..tapi ada ke cendol kat negara lain ek.

Then pagi semalam tiba terbaca kat paper Harian Metro..Cendol Seluar Dalam..sedikit petikan if u all malas nak klik link tu ye..

"Puchong: Serbuan sepasukan anggota penguat kuasa Jabatan Imigresen Selangor bukan sahaja menahan warga asing, tetapi turut membawa kepada penemuan sebuah lokasi memproses rojak dan cendol dalam keadaan menjijikkan yang tersorok di sebuah kawasan pembinaan di pinggir bandar ini, awal pagi semalam.
Dalam serbuan kira-kira jam 3 pagi itu, didapati kawasan pemprosesan makanan itu seolah-olah seperti tempat pembuangan sampah kerana dipenuhi sampah serta air bertakung selain berbau busuk.
Difahamkan, kawasan pemprosesan itu sudah beroperasi lebih setahun lalu turut menggaji warga asing sebagai penjual cendol dan rojak dengan menaiki motosikal serta lori di sekitar daerah ini dan beberapa daerah berdekatan.
Lebih menjijikkan, perkakasan yang digunakan untuk menyediakan rojak dan cendol turut dijadikan tempat merendam seluar dalam milik pekerja dan diletakkan hampir antara satu sama lain"

Eee..yerkkkhhh..tiba2...adakah yang keluar news ni sama dgn yang member group hantar semalam???..
Nampak tak tempat tu...dlm baldi tu adalah seluar dlm..
Tengok pic kat bawah ni sure u all lagi sakit hati..geliiiiii seyhhh..
Adakah ini tempatnya dan orangnya..Allahualam..
Sgt menjijikkan..


p/s : amalkan bismillah 5...ataupun ayat dibawah ni..inshaaAllah makanan yang kita makan tidak akan memudaratkan kita..
بِسْمِ اللهِ الَّذِيْ لاَ يَضُرُّ مَعَ اسْمِهِ شَيْءٌ فِيْ الأَرْضِ وَلاَ فِيْ السَّمَاءِ وَهُوَ السَّمِيْعُ الْعَلِيْمُ
Maksudnya : Dengan Nama Allah yang tidak memberi mudharat dengan namaNya sesuatu di bumi dan langit dan Dialah Maha Mendengar lagi Maha Mengetahui.

7 comments:

Nurzakiah Hanum said...

oooooooo tidak

MizzTina said...

uwekkkkk

Ainim Suju said...

ada baca semalam..tak patut sungguh

Norma NML said...

@Nurzakiah Hanumhahaha..anum mesti suka mkn cendol kan ;-)

Norma NML said...

@MizzTinayerkkk..oppsss...semoga kita tdk terkena..

cheq da said...

Xmkn la cendol tepi jln...huhuhu

adianiez AIDA said...

duhai la diorang ni kan.
aida pun sgt suka cendol!!!
then couple dgn goreng pisang cicah kicap cili padi.
best!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...