Tuesday, November 11, 2014

♨Kerabu Daun Selom & Tauge Lagi♨



Rasanya kerabu..apa2 jenis kerabu la..dah dinonim dgn orang Kelantan termasuklah myself suka makan makan kerabu...paling best nasi kerabu tu kalau kena yg betul2 sedap tu...pehhh..tiba2 teringat Nasi Kerabu yang nenek selalu buat masa me kecik2 dulu..sekarabg dah tak merasa sebab nenek pun dah tak sihat sangat..tapi kerabu yg chek me buat pun sedap..cuma bezanya kami makan dgn nasi putih aje.

Ptg sabtu tu tiba2 kat pasar malam ternampak daun selom mcm segar je..terlintas nak buat Kerabu Daun Selom & Tauge..dan finally..


Kerabu Daun Selom & Tauge
Bahan2nya
Unruk resepi bolek tengok SINI ye..
So resepi boleh klik kat SINI..cuma bezanya yg ni me letak isi ikan yg ditumbuk...perahan limau & bunga kantan x letak coz terlupa nak beli..;-). Kerabu ni tester of course le tak dapek nak suruh anak bujang me lor..sayur mentah katanya..itu pun cuak muka dia bila si ummi ni suruh habiskan satu sudu kerabu tu..khianat betul me kan ..hehe. Yang best surh en hubby..tak habis dgn nasi di ratah je kerabu tu.. -


8 comments:

MizzTina said...

sedapnya kak..sy klu buat, mkn sorang je.. hahaha

Eny Abdullah said...

sedapnyeee saya suka daun selom

Nurzakiah Hanum said...

sedapnya

Norma NML said...

@MizzTinapaksa 'org tu' mkn..hehe

Norma NML said...

@Eny Abdullahkan2..akak pun :-)

Norma NML said...

@Nurzakiah HanumAnum..silakan mkn utk awek muda ..hehe

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Akak pun suka kerabu.. tak kira lah apa jenis kerabu.. sedapnya makan dengan nasi panas2 ni Norma :)

Norma NML said...

@CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati)Tu la..dah teringin nak makan lagi ni..hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...