Thursday, November 27, 2014

Nak Tukar Pun Boleh..Zalora X Marah ^◕‿◕^



Ingat tak u all, hari tu kan me ada mention pasal beli kasut2 kat Zalora, pastu dek wife yang over confident ni..kasut en hubby terlebih besar...haa..nak surprise konon..tapi tak salah me juga kan..kdg pattern kasut juga boleh menyebabkan saiz tu berbeza sedikit..yang pernah beli kasut sure tahu..yang tak pernah tu..sila lah ambik tahu..hehe

Ni kasut yang me beli that day ..
Suka pattern yg simple n look casual..
Lepas timbang tolak..takut tak selesa nak pakai so better tukar, if budak2 takpe la sbb kaki dorang membesar..ini dah bapa budak..takde maknanya nak memanjang kaki tu..paling tidak mengemux ada la..haha..

So fill up apa yang patut kat Return Slip Form(Invoice) ...ikut arahan kat belakang slip tu..senang kan..
Mcm ni...bhgn depan
yg ni bhgn belakang..ada arahan macamana nak return
Ikutkan mula2 tak faham juga ,me punya pesen tak faham je terus call direct customer service..apa2 je la..so lagi clear info yg kita dapat kan...yg bestnya masa ni CS akan tanya code apa yang kita beli & reason to change.Tak lama lepas tu u all akan terima email..
Senang & Selamat kan..:-)
Me tukar size n color sekali 
Apa2pun kena ingat... sila baca t&c..kalau tak faham direct je call CS..maklumlah tak semua yang faham ayt omputih kan..orang tua cakap...tak tahu sila bertanya...:-).

Pastu masuk balik kasut tu cantik2 dalam kotak..kena guna packaging yang asal dari zalora ok...Pastu Return Slip tu tampal je atas kotak..The masukkan dalam plastik Pos Laju provided by Zalora. Isi nama & alamat u all ...lagi satu contact no tu jgn lupa tulis.
Macam ni ye..jgn suka2 nak tukar kotak cantik bagai..;-)
Dah masuk plastik 
 Pastu ..u all hantar je ke Pusat Pos Laju yang berhampiran...Berapa hari dapat balik ??? Tak lama pun..dalam 5-10 hari bekerja..so jgn risau ok..:-).
Pagi tadi dah post..tunggu dan lihat berapa hari me dpt exchage kasut tu ye..


p/s : Skrg Zalora tengah buat sale..kot nak cuci mata kan ;-)

6 comments:

Farah Waheda Wahid said...

boleh jer kalau nak tukar balik dengan zalora... he he he...

Nurzakiah Hanum said...

betul tue kena amik tau

adianiez AIDA said...

lom pernah shopping d zalora...
will try someday :)

Norma NML said...

@Farah Waheda WahidBetol3..;-)

Norma NML said...

@Nurzakiah HanumYup..betul tu..jgn nti kita tertipu..:-)

Norma NML said...

@adianiez AIDACuba la mesti puas hati..pagi tadi dah sampai kasut yg exchange tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...