Wednesday, November 26, 2014

Zalora Online...Mudah dan Cepat ^◕‿◕^



Mood happy...sebab?? Sebabnya...meh nak royak*bagitahu, me ni jenis yang tak berani nak beli barang2 online..maklum la pernah terkena...tapi that day kakak pernah beli thru Zalora Online...beli Jubah & handbeg if tak silap me. Ternampak handbeg tu cantik tapi dah takde stok...so sad. But itz ok..nak ubat hati yang sedikit frust tu..me men'skodeng' Zalora tengok apa yang berkenan. 

Akhirnya hati terpaut..ceewahhh...terus booking . Sekarang ni Zalora tengah sale up to 80% tau...
Nampak tu..12.41pm..24.11.14
5.16pm..dah htr email ..brg dah shipping :-)
Lastly ....taraaa..2 pasang kasut yang me berkenan ...satu untuk my Dling hubby & satu lagi of course untuk myself ;-). Harga ?? Berpatutan...Cantik ?? Yang tu atas pandangan masing2..ye la..dah kita yang pilih sure la cantik kan..hehe.
Inilah hasilnya...yg penting en hubby suka & me puas hati..♥
Bab ni yang buat me rasa lega...1st time me shopping thru Zalora ni...percaya tak, baru kelmarin me order online....pukul 10.15 pagi semalam dah selamat sampai. Tak sampai 24 jam ok...delivery kat ofis je..ye la, kita ni bekerja, karang hantar kat rumah dah tentu takde orang so better buat alamat ofis..senang kan..:-). If tak kerja u all fill up la kat address tu alamat rumah. Payment ?? Kalau takde kad kredit*me pun takde..hutang tu..:-) tu jangan gundah gulana..Maybank2u kan ada..tak pun guna je Debit Card senang citer.

10.30am 25.11.14...selamat sampai..
Yang ni form Zalora attached in case kalau nak return..with t&c..
Plastik Pos Laju pun disediakan..utk letak brg yg nak return..senang kan ?
Kos penghantaran adalah percuma sekirannya u all beli lebih dr RM75. So yg me punya tu no shipping delivery. Alhamdulillah dah try ..kawan2 pun cakap cantik...Tak sabar nak pakai pi cuti2 nanti  -.



p/s : kasut en hubby mcm terlebih besar sikit ...maklumlah kdg kasut ni kdg ada jenis lebar..ada yg tirus...hehe.tengok camne..maybe tukar kot :-)

12 comments:

Nurzakiah Hanum said...

assalamualaikum
selamat pagi

MizzTina said...

best kan..sbb cepat.. pasni blh shopping lg kak..

CikLily Putih said...

lama tak shopping kat zalora, ermm teringin plak tertiba la

Norma NML said...

@Nurzakiah Hanumwslm :-)

Norma NML said...

@MizzTinabetol3..service terbaik :-)

Norma NML said...

@CikLily PutihCik Lily..apa lagi..cpt2 pi skodeng Zalora tu..hehe

salmi said...

Kiter dulu pun x berani shoping on-line. Bila kat UK niii dah mula berjinak-jinak ngan on-line shoping (amazon/ebay/argos/gumtree dll) beli groceries pun senang time snow.. jln licin & merbahaya... so, on-line aje! Sampai ler lauk dan sayur depan pintu... hahahhahaa

Norma NML said...

@salmitu la..janji kita kena baca term & condition..pastu kena pandai pilih website yg dipercayai..alhamdulillah mmg menyenangkan..:-)

NzA said...

senangkan skrg...semua dihujung jari...ank2 dara akak pn dh trjebak dgn zalora nie.mcm2 pilihan

Khai♥Rin : anies said...

sy jg slh seorg pembelinya... suka dgn service mrk

Norma NML said...

@NzAye ke..sbb harga berpatutan..selalu buat sale pulak tu :-)

Norma NML said...

@Khai♥Rin : aniesOO..ye ke..tapi servis memang best la..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...