Tuesday, December 2, 2014

Dataran Putrajaya..Syurga Kanak-Kanak




Cuaca kat luar mendung je tapi hati me tak mendung..alhamdulillah masih dikurniakan kesihatan yang baik oleh Pencipta, masih happy dikelillingi insan2 yang me syg..hehe..ayat klise ek...dah wish macam sambut befday la pulak.

Malam miggu lepas, memenuhi permintaan Naqiuddin, ye la dah berkali-kali dia ajak ke Dataran Putrajaya tapi asyik tertangguh je. Bukan tak nak pegi tapi u all pun tahu kan skrg ni asal petang je hujan...kdg malam pun still hujan..

Dek berkali-kali tangguh tu dah kesian la pula..so mlm minggu lepas...pun hujan..muka Naqiuddin sedikit frustrated...tapi en hubby nak sedapkan hati buah hati dia tu..haa...menapak la kami kat Alamanda dulu..makan2..kata si abahnya if hujan reda balik tu boleh singgah..Alhamdulillah rezeki dia..hujan dah berhenti.

Sampai sana...tak sangka..cuaca macam tu pun parking lot dah penuh..siap parking double lagi.. kat Dataran pun dah crowded..ada yg melepak, ada tgh melayan anak2..tak kurang juga yg berselfie..hehe..
Nampak tu..mana tak terujanya ank bujang me...mcm2 mainan ada..

Nunnn...dpn Pejabat PM tu ada geng2 kereta ..vrooommmm.3..bunyi ekzos sampai
tempat kami lepak mmg boleh dgr..
Kami dok kt sini..tuuu nmpk x lgn en hubby me tu..;-)
tak kurang juga yg melepak sambil pantau ank2 main..mcm kami..:-)
 Si bujang me memang dah tak senang kaki..banyak sgt 'benda' yg dia nak main...abahnya sila sediakan duit & layan jer la ;-)..
seronok ler tu :-)


Dah main tu sambung pulak main roller blade..abahnya pandai lak offer...berjam lam mak paknya menunggu...puas duduk, berdiri..pastu pusing sambil follow si bujang..dah penat berjalan lapar la pulak..



9 comments:

MizzTina said...

mmg meriah klu pegi dataran time mlm minggu.. rabak poket pun ye..

eelobor said...

lain kali nak ke dataran putrajaya waktu malam pulak.sebelum ni tak pernah pergi waktu malam, selalunya waktu petang jer....

Norma NML said...

@MizzTinabetol3..sila sediakan paling sikit rm50 ;-)

Norma NML said...

@eeloborwaktu mlm memang happening..jgn parent yg pening sudah...mcm2 mainan yg ada..kbykan sewa setiap satu rm10..:-)

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

Pernah 2x bawak anak pi area situ.
Memang syok kan?
Tapi, kalau malam x pernah pi lagi.

Norma NML said...

@Nurashikin ZA a.k.a NAZECKDr..cer pegi waktu mlm..lagi meriah..naknya kalau mlm minggu :-)

sheAYANG said...

Lamanya tak bersiar2. Syok kan jalan2 bawak family.

Norma NML said...

@sheAYANGbetul tu..seronok tgok anak2 happy :-)

Amy J said...

heheheh.. seronoklah dia... dapat p sana main.. saya selalu tengok je, x dan nak turun ..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...