Thursday, December 4, 2014

Restoran Belauk...Selera Kelantan



Cerita tertangguh, pics dah lama ada dalam henpon tapi ada sebab kenapa me lambat  up entri ni ...Hari tu masa me & en hubby ambik cuti sempena open day kat sekolah Naqiuddin, kami pi dulu breakfast kat Restoran Belauk. Lokasinya di Seksyen 7 Bandar Baru Bangi. Untuk info Restoran ini pernah menjadi pilihan JJCM TV3
Restoran Belauk
Restoran Belauk ada lagi satu cawangan yang terletak di Teras Jernang....InshaaAllah ada masa nak try pi sana pula.

Untuk peminat makanan Pantai Timur especially Makanan Kelantan..macam2 ada..nasi putih dgn berbagai lauk  pauk termasuk Kerutuk Itik, Ayam Percik, Gulai Ayam Kampung,Ayam/Daging Bakar, Gulai Kambing..hisshh..byk sgt if me nak senaraikan...utk yg tak suka heavy breakfast macam2 pilihan jenis kuih muih yg ada..senang cerita U all tengok je la pics yg me sempat snap hari tu dan ehsan dr staff restoran tersebut ...semuanya sedap & menepati citarasa..

That day me makan Nasi Kerabu Ayam Goreng & en hubby makan Nasi Belauk Ayam Goreng. Yg bestnya kat sini...kita boleh ambik sendiri lauk pauk dan ulam-ulamannya so tak timbul kes kedekut ulam @ sambal tumis mcm yg pernah me makan kat satu restoran*harus dirahsiakan sbb itu periuk nasi org dulu. Sebelum ni pernah try Nasi Dagang Gulai Ikan Tongkol..pehhh..kuahnya yg pekat..secukup rasa...memang terubat le rindu nak makan gulai tongkol yg sedap mcm kat Kelantan.
Nampak menarik kan..
Bukan menarik je tapi serius sedap :-)

Yg ni pilihan en hubby
Nasi Belauk Ayam Goreng
Yang ni pula antara kuih muih yang ada...
Nampak tu..mcm2 ada termasuk pulut..next time'nak try Pulut Ikan Masin
Yang kat bawah ni pula antara lauk pauk yang ada ...included lauk pauk untuk lunch sekali..pics yang dihtr oleh staff restoran ni :-).
Suasana waktu pagi...


Yg penting makanan tertutup :-)

Nasi Dagang
Daging Bakar

Ayam Bakar
Ada Roti Canai

Yg ni pun best...Nasi Impit dlm tu ada satay :)

Kuih Muih...byk sgt pilihan yg ada

Nampak tu..periuk besar tapi dah takde isinya
maknanya....fikir lah sendiri ye ;-)


Antara lauk pauk utk lunch

Ikan bakar



ok..itu aje me nak share..yang pasti me puas hati..harga berpatutan.. Nak tahu sedap ke tak, cuba u all pegi sana..lagi satu untuk yg u all minat asam2 dari Kelantan tu, bolehlah beli kat restoran ni.
Asam2 dan makanan ringan dr Kelantan


Nampak tu..budu..I like..hehe



9 comments:

Noor Atikah Ramli said...

ika ingatkan kat kelantan . hehe

Nurzakiah Hanum said...

sedapnya

MizzTina said...

ms duk seksyen 7, kedai ni tmpt makan hari².. tapau, makan kt kedai..hahaha, nmpk sgt mls msak.. dl kecik je, skang dh buka 2kedai.. makin maju.. makanan mmg sedap..

Mama Myja said...

sedapnya daging bakar. i like!!!!

Norma NML said...

@Noor Atikah RamliTak la..kt BBB je Ika..apa lagi..terjah la weekend nti :-)

Norma NML said...

@Nurzakiah HanumAnum..mmg sedap..u should try..:-)

Norma NML said...

@MizzTinasebab sdp tu la makin maju kan :-)

Norma NML said...

@Mama MyjaSama la kita :-)

Amy J said...

eh, rasa macam pernah tgk je tempat ni....

akak orang Bangi ke? saya duk Bangi. hehehehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...