Friday, December 19, 2014

Teh Tarik Place IOI City Mall



Kelmarin half day..pegi sekolah si anak bujang..beli buku..padahal boleh je en hubby pegi sorang tapi saje nak cuti..lepas tu mcam biasa boleh la kami dating..haha..dating la sgt..dating bawa anak ...

Kira kali kedua for me pi sana..yg 1st tu kalau tak silap me 2 hari selepas pembukaan rasmi ioi City Mall kot, pi dgn member2 ofis waktu lunch....entahlah nak kata tak menarik...macam banyak sgt kedai2 especially restoran..tak silap lebih dari 80...

Memandangkan kami pegi memang waktu lunch tu yg beria cari food court...ringankan mulut bertanya..rupanya belum dibuka...so bila makan kat restoran tu faham2 aje la...berbaloi ke tak u all nilai la sendiri..maybe sbb sewa mahal kot ataupun sbb perniagaan francais so makanan yang they all jual pun ikut harga francais.

Dok pusing2, kebanyakan tempat penuh ...pelik..hari kerja pun berduyun je org...haha terlupa la pula, masa tu kan lunch time..Lastly kami masuk je kat Teh Tarik Place...makanan ..not bad..harga ?? As I said u all tengok pic kat bawah ni & nilai sendiri...
Sementara menunggu..mcm biasa si ank bujang dgn hp dia
Yg ni me punya...Ayam Kari dan Kcg Pjg Goreng Cili + Sirap rm9.80
En hubby ambik set yg ni Rendang Ayam dan Terung Goreng Cili + Sirap RM9.80
 Yang kami makan tu memang set lunch..

Naqiuddin mmg pencinta Nasi Lemak+Ayam Goreng RM10.90

Ini dia sirap yg me ckp include dlm set lunch tadi..
Apapun alhamdulillah perut kenyang...lepas solat zohor...bab surau mmg puas hati ..sgt luas..telekung pun banyak..cuma cermin belum ada ye..perempuan harus la ada cermin nak pakai tudung make up bagai*utk yg bermake up la..mcm me sng je..ltk bedak sikit & lipstick ala kadr je..hehe..maybe sebab baru kot..

Dah pusing2, lapar lagi si ank bujang..berhenti McD pekena dulu aiskrim...BR pun ada tapi nak kena pusing belah lain pulak...kira ok la dia minta kat McD..jauh beza harganya tau..rasanya kalau dari pagi sampai petang kat situ duit 100 utk makan memang tak cukup...dah lalu depan famas amos nak pula beli yang tu..tapi tak sempat... long queue...kami nak kejar masa coz dia ada latihan silat pula by 5pm..next time lah ye...skrg dia aim skating...abahnya pula dok cari tempat ala2 theme park tu..District 21..ehh..bukan utk dia tapi utk anak le..maknanya kena pegi lagi lenkali...

Yang ni tempat 'wajib' dia singgah setiap kali pegi mana2 shopping complex..he like to explore display hp there..entah kenapa ..minat sungguh anak bujang me dgn gajet..percaya tak..dia lagi tahu dr me pasal android system..c3 me pun dia yg terlebih dahulu explore.. 
Cer teka hp apa kat tgn dia tu..;-)
Yang ni untuk penggemar Makanan Jepun dan Korea..






Dok pusing2 tu masuk satu kedai kek..ramainya orang...en hubby nampak mata sepet & takde tanda halal terus je dia tarik tangan...tapi sempat je me snap pic..'tergoda' dgn kecantikan kek2 tu..

2 comments:

Nurzakiah Hanum said...

assalamualaikum
singgah pagi jumaat

MizzTina said...

pd sy xberbaloi..sgt mahal.. nk g sn, kena mkn kenyang dl.. klu nk mkn kt sn pun, mkn ringan je.. huhuhu.. terlalu luas, lenguh kaki jalan..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...