Wednesday, January 28, 2015

Saya Nak RM150 Produk Percuma Daripada Nile.com.my



Salam petang Jumaat, since semalam me dok tengok member2 blogger dok update pasal Giveaway dari Nile.com.my.  Macam best jer...meriah masing dok pilih produk yang mereka suka around that amount..

Hari ini ada lagi yang update, pastu ada member cakap join la..join la...memang nak join pun..kalah menang dapat ke tak tu belakang kira..yang penting nak join kawan2 ber'Giveaway'...^◕‿◕^



Actually Nile.com.my ada pelbagai jenis produk termasuk pakaian, kasut, hand bag, aksesori, pakaian muslimah..huhhh..memang nbanyak kalau me nak senarai kan..the better way u all terjah..harga pun murah..nak pula sekarang ni ada diskaun sempana Chinese New Year nanti..

Kalau lah..kalau ada rezeki kan...RM150 tu me nak barang2 macam kat bawah ni...bestnya kalau dapat..
Nak boot cantik ni..after less 54% , harganya RM37.70 sahaja ok...



After less 55%... RM42.30



Lepas tu nak yg ni ..RM34.30 after less 53%
Nak beli yg ni utk si bujang me RM24.90
Yang ni RM10.70 after 66% less..
Ada 5 jenis barang yang me pilih 37.70+42.30+34.30+24.90+10.70 = RM149.90..pehhh balance 10 sen je..nasib baik tapi takde barang nile.com yg ada harga seposen

Jangan tunggu lagi...cepat2 wat entri dan pilih barang yang berkenan...sila klik sini untuk check link u alls nanti...
http://www.nile.com.my/page.php?cd=98

GA Simple 2015 by Shad

Greetings and Assalamualaikum.

Jemput join GA Simple 2015 by Shad


Klik Banner untuk Join

Hadiah:

Powerbank Pineng (PN-983) x1 Pemenang

Top-up RM5 x10 Pemenang
Hadiah Misteri x10 Pemenang

Pemilihan pemenang adalah berdasarkan random.org

Tarikh Giveaway ini berlangsung : 15.1.2015 - 15.2.2015 (11.59pm)
Tarikh Semakan : 16 dan 17 Feb 2015
Tarikh Pengumuman Pemenang : Selewat-lewatnya 20 Feb 2015


=======================
Ads

Program Mykad Smart Shopper 
Jom Aktifkan Mykad


Jika sudi, G+1 Entry/ Like atau Share Entry Jom Aktifkan Mykad Shad ya. 
Terima kasih semua. Jasa anda dikenang.

Terima kasih sudi join Ga Simple 2015 by Shad. Good Luck

Tuesday, January 27, 2015

Mini Giveaway By azhafizah.com



Sila Klik Sini  untuk join 
Masih ada masa untuk u alls kalau nak  join sebab Giveaway ni tamat pada 30 Januari 2015 .Pemilihan pemenang adalah khidmat random. org

Hadiah menarik  : 20 sample Nurraysa Beauty Soap x 20 pemenang [seperti dalam gambar banner]


Monday, January 26, 2015

♨No Bake Cheesy Bread& Cracker Pudding With Custard Sause♨



Nama omputeh ?? Karang ada yg cakap, nama Melayu tak boleh ke ?? Ok la..bukan tak nak letak nama Melayu tapi macam..boleh je...Puding Roti & Biskut Dengan Sos Kastard Tanpa Bakar Berkeju..haaa...ok tak..tapi macam panjang berjela je .

Resepi yang memang me belasah je..tanpa sukatan dan letak apa aje bahan yang ada dalam kabinet & peti ais..Maklumlah kebosan dok sorang2..si bujang me ada kem UPSR kat UKM, en hubby pula kerja...ikutkan nak buat biskut Dahlia..nak surprisekan Naqiuddin bila dia balik nanti tapi butter tinggal sikit je..so rekalah apa yang boleh dimakan..hehe..ternak lemak aje kejenya..

Bahan2
 (semua me agak2 je ye..tapi jangan risau inshaaAllah ok)
2 keping roti gardenia 
(dicarik2 -agak2 la jgn terlalu kecik n jgn terlalu besar)
4 keping biskut kraker
(dipatah2kan)
3/4 cawan susu cair
(dibancuh bersama *susu pekat manis)
*1 sudu susu pekat manis
1 keping cheese 
(dipotong memanjang ala jejari) 
sedikit serbuk milo & koko
(kalau takde koko, ltk milo je pun dah ok)

Utk sos kastard
1 sudu besar kastard dibancuh bersama setengah cawan susu cair, setitis esen vanilla, 1/2 susu susu pekat manis..(kemanisan tu kalau u all nak lagi manis boleh la tambahkan qtty susu tapi for me terlalu manis boleh menghilangkan rasa cheese nanti)..masak atas api  perlahan hingga sedikit pekat..Done..

Cara2
Masukkan roti dan biskut dalam bekas yg boleh masuk microwave, ambil susu cair tadi siram rata ke atas biskut dan roti..tabur milo dan serbuk koko, aturkan cheese kat atas tu..macam pic kat bawah ni.
Susun lebih kurang macam ni..
Masakkan dalam microwave selama 3- 5 minit..yang penting pastikan cheese tu cair..
Nampak tu melting cheese yang menggoda...
Dah siap..kelaurkan dari microwave dan curahkan sos kastard kat atas roti puding tadi...nak terus makan pun boleh nak sejukkan dalam peti ais pun sedap juga..beside tu u alls boleh je kalau nak letak pisang yg dihiris nipis kat atas tu..atau nak tabur kismis n n choco rice..topping on yours..janji tekak boleh terima..hehe

Ptg bagi en hubby dan Naqiuddin try...alhamdulillah they like it ..me?? Senyum sampai ke telinga...happy tau kalau hero2 kat rumah ckp sedap..haha perasan sudah..
Macam gini la ghupanya setelah dimakan hampir separuh..hehe

p/s : si bujang request suruh buat lagi..ok..anything for you my dear 

Kem Motivasi & Bengkel UPSR @ UKM


Kem pertama yang Naqiuddin attend for this year...Rabu lepas dia bawa balik form..tunjuk kat kami..minta kebenaran nak pegi..en hubby tanpa banyak soal, suruh 'setiausaha' dia isi form...awal2 lagi en hubby dah cakap ada je kem untuk upsr bagi je anak join...yg sekolah mahupun yg private...lagipun empunya diri berminat so senang la kerja kami.
Borang kebenaran
Malam Sabtu kemas barang yg perlu dibawa...kata en hubby, anak nak pergi 2H1M je tapi packing baju macam nak pegi 2 3 malam ..haha..Tapi for me, biar lebih dari kurang...naluri dan fikiran seorang ibu ni lain sikit..



Since en hubby pun kerja hari Sabtu tu, so abahnya je la yang hantar ke sekolah, sebab nanti kena naik bas yang disediakan..ummi dia ni macam biasa lah..suruh snap pic...dah bertolak kena bagitahu..am I too protective ??..Hmm..apa2 lah yg penting me tahu apa yang me buat utk dia..
Ini pic yg en hubby snap dpn sekolah
nmpk mcm x ikhlas je muka tu..hehe.. 
Yang ni nak inform dah nak bertolak..dlm bas
sbr je la ummi..pic selipar yg dia snap..
Pics kat bawah ni semua me 'pinjam' dari blog Anjung Minda Resource..pihak yang menganjurkan Kem tersebut.





p/s : Balik semalam..dia ckp best..next time nak pegi lagi..InshaaAllah ..
Semoga ilmu yg dia dpt diberkati & dimanfaatkan sepenuhnya..

Wednesday, January 21, 2015

Menerjah Sincerelybyus Boutique



Jumaat lepas..gara2 ofismate pst satu pic...nampak menyelerakan...ternampak kat situ ig sincerelybyusshawls..Pic tu ???..Japp...u alls pun sure akan tergoda tau..
Yg ni la pic nya..Tergoda tak ??? ;-)
Nampak sangat sedap kan....So memandangkan hari Jumaat waktu kami rehat 1.5jam so agreed pegi sana...Mula2 masuk..wahhhh..tak pandang makanan kat cafe tu tetapi terpegun dgn deco ala santai..sangat tertarik..bukan aje ada shawls yg cantik..macam2 ada..ada dress, blaus, jubah, brg make-up, aksesori perempuan,ada juga sandal...ehh..banyak la kalau me nak list down kat sini...nak tahu lebih lanjut boleh tengok ig @ facebook sincerelybyus Shawls

Before order makanan sempat la kami cuci mata...macam dah sepakat nak mencuba brand baru utk tudung kami nanti...inshaaAllah nak beli corak yg sama dan pakai bila keluar ramai2 atau gathering.
Rambang mata weyyy

Cantik2 dan murah2
yang ats tu rm15..yg bawah tu tudung cotton rm25 je
Ada kasut..harga lupa la pula..but under rm30

Brg make up n aksesori pun ada
Mula2 masuk terpandang rak ni..
ada cookies n corn bbrpa perisa..
crunchy dan sedap..mkn yg member punya..;-)
Semua nampak sedap...next time nak try dessert pula
Dok syok usha2 leka dah almost 2pm..nanti nak makan tak sempat la pulak...me tak beli apa2 pun sebab kononnya nak beli makanan je...pi beli apa yang patut..me pilih Beef Lasagna sebab Chicken Lasagna tinggal 2 aje & ofismate dah order dulu ..harga rm12.50..sedap..
yummy..
Balik ofis kami 'berkelah'..hehe. Hari tu rasanya ada snap pic yg kawan2 order tapi entah mana hilangnya..ada Baked Meatball Cheese(if x silap) ..ada Fettuccine Meatball Carbonara..semuanya cakap sedap..thumbs up ^◕‿◕^
Muka bambam yg dah kekenyangan
Masa kat kaunter macam biasa me memang suka ambil bisnes card ..apa2 hal nak tanya senang ....comel kad tu..
Unik..kad ig pun ada :-)

Nice kan

p/s : Next month janji nak beli tudung kat sini ..if selesa boleh repeat lagi :-)

Monday, January 19, 2015

FIL Dinner at D'One Steak Restaurant



Malam minggu lepas...kebetulan mak mertua dan adik2 ipar me datang ke KL..ada urusan sikit...dan as usual they all akan berkumpul rumah Kak Long. Malam tu konon nak pi lepak kat Dataran Putrajaya..

Before tu pegi dulu dinner, tak silap ,dua minggu lepas masa pegi dinner Mak teringin nak makan Chicken Chop kat D'One Steak tapi since penuh so terpaksa batalkan niat tersebut dan kami ke D'Jabris Ikan Bakar Serkam..Alhamdulillah malam minggu lepas rezeki Mak..masuk je dalam ada 3 buah meja kosong..di'gabung' tiga tu ngam utk kami 11 orang ..itu sbb tak semua ipar duai ada .

Sesi menengok dan memilih menu...Mak mmg stick dgn Chicken Chop yg dia nak...
Happy to be with them..walaupun tak semua yg ada..
Si bujang me yg tak sbr nak nak ke DP..
eh..nape pic jd camtu ek..
Pilihan Naqiuddin...
Yg pilihan me..if tak silap biras me pun sama
Dalam ada cheese tapi kali ni mcm cheese tu kurang..hmm
Haaa..ni la dia yang MIL mengidam sgt tu...
katanya tak sama mcm yg dia mkn kt tempat lain..hehe..
Yg ni sis in law punya..Spaghetti Bolognaise
Yg ni Spaghetti Seafood..ordered by brother in law..
Satu lagi terlupa nak snap pic..Cheezy Chicken..alhamdulillah dah kenyang..b=then bertapak la kami kat Dataran tu...alhamdulillah sekali pusing dah dpt parking..biasanya malam minggu kalau dtg lepas maghrib memang mimpi le nak dpt parking...tengah dok lepak tunggu si bujang main rollerblade, datang le seorg pengawal masjod..eh ye ke  panggil pengawal..hehe belasah je kan..apa2 la..just nak bagitahu dia tunjuk kami pic kanak2 perempuan ...tak silap dalam umur 5 tahun, katanya dah 3 jam menangis cari parent tak jumpa so dorang bawa ke Masjid depan tu...just peringatan utk parent..kat mana2 pun ..please keep an eye on your children...ingat, kesilapan yang sedikit boleh membawa kesalan yang tiada penghujungnya..

Friday, January 16, 2015

2nd Giveaway Sulaman Lace Heaven - Happy Birthday



Slik klik banner untuk join :-)
Jom ramai2 kita join meriahkan giveaway Fuza, mana tahu u alls atau me bertuah utk dapat kain sulam yg cantik tu..kalau tak dapat pun itu kira bukan rezeki le kan tapi still ada rezeki utk make more friends is it..

Giveaway start 15 Jan 2015 hingga 11.30pm 31 Jan 2015...Pemenang akan diumumkan pada 2 Feb 2015..nak tahu hadiah sila klik banner kat atas tu. 

Hannah Selwah Fuza...semoga dianugerahkan kesihatan yang baik dan sentiasa dalam lindungan dan rahmat Allah swt..May you always have enough happiness to keep you sweet, enough trials to keep you strong,  enough success to keep you eager..^◕‿◕^

Thursday, January 15, 2015

Air Tangan Anak Bujang..♨



Citer petang semalam, en hubby balik lambat so as usual me akan tumpang ofismate...Sampai je rumah Naqiuddin dah ngadu lapar...kebetulan kat rumah hanya ada stock biskut cracker je..Siannya kat anak...biasa balik keje kalau dia mangadu lapar kami terus makan kat luar je..

So quickly masuk dapur cuba masak secepat mungkin..lepas mandi dia pun masuk dapur..buka peti ais...then tanya ada cheese ke takde, cheese dah habis.. diambiknya butter...pastu tanya boleh tak biskut nak masuk microwave..just say yess...tak tengok pun apa yang dia buat sebab nak cepat..

Tiba2.."ummi, nak tak ? Iqi tinggalkan sikit untuk ummi"..tak tengok pun, suruh dia tinggalkan sikit je...dah siap masak baru le tengok hasilnya yang dia masukkan microwave tadi..cuba rasa...hmm..not bad cuma a bit sweet..tanya dia camne dapat idea...terus dia jawab..."ummi kan pandai reka2 , Iqi pun mestilah ikut ummi"..haha rupa2nya ummi ni idola dia..Alhamdulillah happy bila dia dapat bawa diri dan faham situasi umminya yang bekerja..

Dan inilah hasilnya yang sempat me snap...
Dah macam rupa cheesekut pun ada..
No resepi tapi as he said...biskut cracker..sapu butter, letak susu pekat sikit..tabur milo..dilapis dalam 4 layer kot..then dia masuk microwave..keluarkan tabur milo lagi...dah siap..

Biar apapun orang nak kata...puji anak sendiri ?? Hmm..bukan memuji tapi bangga...bangga walaupun dia anak tunggal tapi boleh di suruh mengemas..rajin nak tolong ummi masak...kalau penat disuruh urut tak merungut...nakal dan lask sikit2 tu biasalah..lumrah kanak2..rasanya abnormal kot kalau kanak pasif jer kan..semoga sikap ringan tulang berterusan sampai bila2..Sayang ummi pada awak hanya Dia yg tahu..
Tak puas lagi ummi nak gomol tapi awak dah semakin membesar..
ummi abah dah kena ajar batas yg sepatutnya..

p/s : Weekend nak ajar dia masak makanan yang dia suka pulak.inshaaAllah..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...