Thursday, January 15, 2015

Air Tangan Anak Bujang..♨



Citer petang semalam, en hubby balik lambat so as usual me akan tumpang ofismate...Sampai je rumah Naqiuddin dah ngadu lapar...kebetulan kat rumah hanya ada stock biskut cracker je..Siannya kat anak...biasa balik keje kalau dia mangadu lapar kami terus makan kat luar je..

So quickly masuk dapur cuba masak secepat mungkin..lepas mandi dia pun masuk dapur..buka peti ais...then tanya ada cheese ke takde, cheese dah habis.. diambiknya butter...pastu tanya boleh tak biskut nak masuk microwave..just say yess...tak tengok pun apa yang dia buat sebab nak cepat..

Tiba2.."ummi, nak tak ? Iqi tinggalkan sikit untuk ummi"..tak tengok pun, suruh dia tinggalkan sikit je...dah siap masak baru le tengok hasilnya yang dia masukkan microwave tadi..cuba rasa...hmm..not bad cuma a bit sweet..tanya dia camne dapat idea...terus dia jawab..."ummi kan pandai reka2 , Iqi pun mestilah ikut ummi"..haha rupa2nya ummi ni idola dia..Alhamdulillah happy bila dia dapat bawa diri dan faham situasi umminya yang bekerja..

Dan inilah hasilnya yang sempat me snap...
Dah macam rupa cheesekut pun ada..
No resepi tapi as he said...biskut cracker..sapu butter, letak susu pekat sikit..tabur milo..dilapis dalam 4 layer kot..then dia masuk microwave..keluarkan tabur milo lagi...dah siap..

Biar apapun orang nak kata...puji anak sendiri ?? Hmm..bukan memuji tapi bangga...bangga walaupun dia anak tunggal tapi boleh di suruh mengemas..rajin nak tolong ummi masak...kalau penat disuruh urut tak merungut...nakal dan lask sikit2 tu biasalah..lumrah kanak2..rasanya abnormal kot kalau kanak pasif jer kan..semoga sikap ringan tulang berterusan sampai bila2..Sayang ummi pada awak hanya Dia yg tahu..
Tak puas lagi ummi nak gomol tapi awak dah semakin membesar..
ummi abah dah kena ajar batas yg sepatutnya..

p/s : Weekend nak ajar dia masak makanan yang dia suka pulak.inshaaAllah..

9 comments:

Nurzakiah Hanum said...

sedapnya

Amanda Suria said...

Belajar masak dari ummi dia...patut la...hehehe.. nampak sedap tuh....terliur

Aziela said...

Smart boy....suka..suka...

Betullah, anak dah remaja ni, dah tak boleh nak gomol2 lagi...

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

Pandainya dia..
Harap anak saya pun camni bila besar sikit nanti.
Sekarang yang tua baru 6 tahun.

Norma NML said...

@Nurzakiah Hanum:-)

Norma NML said...

@Amanda SuriaDia minat kira bonus la..nti boleh ganti ummi dia masak..hehe

Norma NML said...

@AzielaKan..tapi dah terbiasa..dia tak perasan pun yg dia dah big boy..:)

Norma NML said...

@Nurashikin ZA a.k.a NAZECKInshaaAllah..

mama 3farhanah said...

Dah pandai berdikari.
Semoga menjadi anak yang soleh

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...