Tuesday, January 6, 2015

Cuti2 ~ Bayou Lagoon Park Resort Melaka


Entri tertangguh...Dah masuk penghujung 2014 baru kami berkesempatan nak bawa Naqiuddin cuti2...tak jauh pun..sebenarnya dah plan dari bulan lepas nak bawa dia pegi Melaka.

Dah habis survey...memandangkan dia sgt suka dgn pool dan tempat yg ala2 waterpark gitu...so kami decided bawa dia ke Bayou Lagoon Park Resort Bukit Katil


Sengaja kami bertolak awal pagi pada 28hb tu sbb nk pusing2 bandaraya Melaka..tujuan utama me ??..Sebenarnya dah beberapa kali ke Melaka tapi x lepas2 lagi niat tersebut..me nak sangat naik Menara Taming Sari..seyiap kali pergi mesti kena beratur pjg..lastly give up but this time....alhamdulillah berjaya jugak..Sanggup tu beratur pjg tunggu giliran..si bujang me siap beli teropong lagi..hehe..

Tiket  utk knk2 rm 10 n dewasa rm15
Nice view...semua nampak..subhanallah..
Konon nak naik atas tu tapi kena queue pjg so x jadi
Lagi satu, panas katanya...sabau je la..
Lepas tu baru pusing2 kejap kat Dataran Pahlawan tu..nak naik beca tapi cuaca panas so jgn harap lah sibujang tu nak..lagipun hiasan beca tu semua nampak 'keperempuanan'..jangan harap lah dia nak naik..hehe 
Nampak tu..Beca si Hello Kitty..;-)

Then lunch dulu baru kami gerak ke Bayou Lagon...takut kena queue panjang pulak nak check in nanti...kononnya malam nanti nak keluar naik cruise pulak. Dari Dataran Pahlawan ke BL tak jauh...dalam setengah jam perjalanan kami dah sampai ..itupun sbb jalan sedikit sesak..
Untuk yg stay kat BL ..kewajipan ada pass ini..if x kena
parking kat luar..
Check in time n our room...
Check in kena tunggu dalam setengah jam ...tak pelik sebab waktu cuti sekolah mana2 resort theme park memang pack..Kami ambil pakej bilik studio with 2 breakfast & 2 tiket themepark rm280..so tiket & bfast utk Naqiuddin kami kena bayar...for info, tiket themepark utk kanak2 rm15 & dewasa rm20...Naik atas je dia dah tak sabar ajak turun mandi...
Antara tarikan yg ada
Tempat favaourite Naqiuddin..berkali-kali dia repeat..
Yg ni kolam dewasa so 'wajib' ditemani abah :D
Dah puas main laju je ajak naik bilik..lapar...
Malam u konon nak pegi dinner kat Medan Ikan Bakar Umbai..tapi hujan lebat so terpaksa cancel...lagipun en hubby tak familiar dgn jalan situ..dgn hujan lebatnya..karang tak pasal2 kami sampai ke Muar pulak..cari je tempat makan nearby...kat situ banyak kedai makan...memang nasib baik kena dengan selera kami...kedai makan seafood ala Thai..tukang masak pun orang Thai..Niat nak naik cruise waktu malam pun terkubur..it's ok..next time ada lagi..Melaka..bukan jauh pun..
Lapar katanya...
Breakfast sepatutnya kat Coffee House dorang tukar ke dewan sbb ramai sangat..tak banyak pilihan compare to Gold Coast Morib..harga buffet bfast kanak2 rm15...murah sikit dari GCM...
Mcm dah makin tembam je..hehe
Then bagi si bujang me chance main puas2 sebelum check out...

Bumper Car..rm5/10 minit...En hubby pun join sama...

Lepas check out, kononnya nak jalan2 lagi ..pusing ke area Jonker Street..susahnya nak dapat parking..lastly bertolak balik ke Kajang..before tu harus la berhenti isi perut yg tgh lapar...^◕‿◕^








1 comment:

mama 3farhanah said...

Seronoknya jalan-jalan kat melaka. Melaka memang banyak tempat-tempat yang menarik. Saya pun dah pernah naik menara taming sari tu.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...