Monday, January 19, 2015

FIL Dinner at D'One Steak Restaurant



Malam minggu lepas...kebetulan mak mertua dan adik2 ipar me datang ke KL..ada urusan sikit...dan as usual they all akan berkumpul rumah Kak Long. Malam tu konon nak pi lepak kat Dataran Putrajaya..

Before tu pegi dulu dinner, tak silap ,dua minggu lepas masa pegi dinner Mak teringin nak makan Chicken Chop kat D'One Steak tapi since penuh so terpaksa batalkan niat tersebut dan kami ke D'Jabris Ikan Bakar Serkam..Alhamdulillah malam minggu lepas rezeki Mak..masuk je dalam ada 3 buah meja kosong..di'gabung' tiga tu ngam utk kami 11 orang ..itu sbb tak semua ipar duai ada .

Sesi menengok dan memilih menu...Mak mmg stick dgn Chicken Chop yg dia nak...
Happy to be with them..walaupun tak semua yg ada..
Si bujang me yg tak sbr nak nak ke DP..
eh..nape pic jd camtu ek..
Pilihan Naqiuddin...
Yg pilihan me..if tak silap biras me pun sama
Dalam ada cheese tapi kali ni mcm cheese tu kurang..hmm
Haaa..ni la dia yang MIL mengidam sgt tu...
katanya tak sama mcm yg dia mkn kt tempat lain..hehe..
Yg ni sis in law punya..Spaghetti Bolognaise
Yg ni Spaghetti Seafood..ordered by brother in law..
Satu lagi terlupa nak snap pic..Cheezy Chicken..alhamdulillah dah kenyang..b=then bertapak la kami kat Dataran tu...alhamdulillah sekali pusing dah dpt parking..biasanya malam minggu kalau dtg lepas maghrib memang mimpi le nak dpt parking...tengah dok lepak tunggu si bujang main rollerblade, datang le seorg pengawal masjod..eh ye ke  panggil pengawal..hehe belasah je kan..apa2 la..just nak bagitahu dia tunjuk kami pic kanak2 perempuan ...tak silap dalam umur 5 tahun, katanya dah 3 jam menangis cari parent tak jumpa so dorang bawa ke Masjid depan tu...just peringatan utk parent..kat mana2 pun ..please keep an eye on your children...ingat, kesilapan yang sedikit boleh membawa kesalan yang tiada penghujungnya..

13 comments:

hazman fadzil said...

Dah lama gak tak makan western nie...boleh la singgah kedai nanti sambil tengok citer Istikharah cinta....hahahaha

Norma NML said...

@hazman fadzilhahaha..demam Istikharah Cinta Hazman ni...btw kita pun follow drama ni tapi kena tgok yg download je la sbb waktu tayangan x sesuai..:D

Hanim Hashim said...

menawan kalbu sungguh tengok makanan dia ni hehe.

Nur Masliza Muda said...

Blogwalk ke sini nampak spaghetti bolognese, memang niat nak masak spaghetti untuk lunch hari ni hehehe. Jemput singgah dan follow blog saya juga http://mummyfiras.blogspot.com

MizzTina said...

blh la try..tp dr umah nk ke bangi tu, aduiii..jauh

Norma NML said...

@Hanim Hashimmenawan kalbu ke perut, Hanim ??..hehe

Norma NML said...

@Nur Masliza MudaWahh..rajinnya Mas...

Norma NML said...

@MizzTinaSambil2 kalau kebetulan keluar tu boleh le singah..x pun balik keje je la..:)

CikLily Putih said...

cam sedap je... lama dah tak ke sini

Norma NML said...

@CikLily PutihApa lagi CLP, bila free ajk hubby dating kat sini :-)

Ezad Skytech said...

haihh...teringin pula nak makan chicken chop dan spaghetti sekarang ni kak...adehhh...hehe :D

mama 3farhanah said...

Saya pun suka makan western ni..
Lamanya tak pergi putrajaya.

Norma NML said...

@Ezad SkytechTunggu apa lagi Ezad..dah gaji tu..:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...