Monday, January 12, 2015

Hari Pertama Tahun Terakhir @ SRAI


Alhamdulillah..pejam celik pejam celik..lepas tertangguh seminggu sesi persekolahan akibat ujian banjir, hari ni si bujang me dah back to school..happy sebab tak sabar nak jumpa kawan2..tapi ngantuk katanya..maklumlah 5.50am me dah kejutkan..bisanya pukul 6a baru kejut tapi 1st day susah nak jangka..faham2 aje lah kan.

Semalam persiapan terakhir pegi potong rambut...
bila last minute..mana2 barber shop semuanya ramai..
lastly pegi je la yg terdkt dgn rumah 
Petang tu bawak dia pi main rollerblade kejap kat Dataran since malam minggu janji nak pegi  tapi dah sampai no parking at all..berpusing dua tiga kali pun still takde..dia dah a bit frustrated...
Baru nak warm up..
kena slow2 sbb licin baru lepas hujan
Siap bawak bekal tu..
Mata si abah memang tak lekang memerhati...
maklumlah ramai yg main ala2 pro..risau kot terlanggar
anak katanya
Dah penat ...dua jam  berskating mana tak penatnya
Dalam dok memerhati si anak bujang ..leka pula me tengok orang jual buih belon tu buat free show...en hubby tanya if nak beli ..haha dia ingat bininya ni budak kecil kot...tapi ramai je yg dewasa main..entah..rasa mcam tak berbaloi..kalau tak silap dgr  rm5 utk buih dan sewa gelung kuning kat bawah tu..
Cantik jer terbentuk...anak2 kecil seronok je mengejar
& letupkan buih belon tu..


Muka mengantuk...
Back to school...tahun terakhir di sekolah rendah...belajar rajin2 ye sayang...ummi dan abah sentiasa merestui dan mendoakan yang terbaik..semoga berjaya dunia dan akhirat..

7 comments:

huda said...

Semoga membesar menjadi anak yang soleh

Nurzakiah Hanum said...

Assalamualaikum
singgah sebentar disini
sory sangat2 anum baru masuk kerja hari ini
bz day

MizzTina said...

kak, apsal nmpk mcm kurus ckit dak iqi ni..

Norma NML said...

@hudaaamiin..thx Huda

Norma NML said...

@Nurzakiah HanumOO..happy working Anum :-)

Norma NML said...

@MizzTinaYe ke..

mama 3farhanah said...

Awalnya bangun..hehehe
Anak saya 1st day haritu pun liat nak bangun. Lambat masuk kelas, dah dapat meja kat belakang.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...