Monday, January 12, 2015

Kenapa Fanatik Dgn Mereka



Bukan entri anti Korea atau KPop...tapi sedih dengan sikap mereka yang terlalu fanatik...Tipikal orang kita kot...minat tak salah, tapi jangan sampai kita menjatuhkan maruah diri dan keluarga ...jangan sampai mereka memandang rendah pada agama kita..
Pic : From Google
Semalam terkejut bila member share video dan pics perempuan bertudung dipeluk dan dicium*if x silap pandangan mata me kat dahi oleh artis lelaki Korea..
Allahuakbar..nauzubillah..bukan niat nak mengumpat atau mengata. Cuma melahirkan rasa terkilan...ahai adik2..anak2..tiada halangan untuk meminati mereka..tapi jangan sampai mereka memesongkan akidah dan akhlak kita...pertahankan hak kita sayang2 semua...kesian ibu bapa nak menanggung...seriously me tak suka tengok budak2 kpop especially yang group perempuan..berseluar pendek bawah peha..lelaki berpakaian ala pompuan..tapi nak buat macamana itu budaya dorang..yg sedihnya bila jadi ikutan org2 kita..

Me tak berani nak cakap lebih2 sebab me pun bukanlah alim...me pun ada anak walaupun lelaki...lagi la besar tanggungjawap nak bentuk anak lelaki sbb bakal jadi pemimpin dan ketua keluarga kelak...InshaaAllah..


p/s : No picture to share..cukuplah pics dan video mereka dah tersebar meluas..sedih...lebih2 lagi bila mereka bertudung..

6 comments:

Nurzakiah Hanum said...

Assalamualaikum
singgah sebentar disini
sory sangat2 anum baru masuk kerja hari ini
bz day

Farah Waheda Wahid said...

tengah menaip entri tentang ni pun ni... hu hu hu...

Farah Waheda Wahid said...

tengah menaip entri tentang ni pun ni... hu hu hu...

Norma NML said...

@Nurzakiah HanumHai Anum...x pe..itu tanggungjwp yg harus diselesaikan ...rumah mak kat kg dh ok ke ?

Norma NML said...

@Farah Waheda Wahidhehe..topik hangat tuuu

mama 3farhanah said...

Malu plak tengok gambar diaorang ni. Saya minta running man ja, heheheh....k-pop tak minat

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...