Tuesday, January 6, 2015

Outing With Family Mertua



Weekend lepas Mak Mertua dan adik2 ipar me datang sini..nak tengok biras me yg accident 2 minggu lepas...ikutkan minggu lepas dorang dtg tapi since ada jalan yg terlibat dgn banjir so postpone to this week...plan kami yg nak balik kampung pun terpaksa dibatalkan ...

Mak mertua teringin sangat nak ke Masjid Besi...even dah banyak kali banyak kali ke Putrajaya tapi tak pernah lagi ke sana so lepas ke ioi City Mall terus bawa dia pegi sana untuk solat Asar.

Then melayan Naqiuddin & cousins main kat Dataran Putrajaya..bapak budak pun join sekali..
Tak habis2 dgn rollerblade...
Aqil..ank K.Long..puas dipujuk en hubby barulah dia nak main
maklumlah apa yg dia nak tu takde..
youngest sis in law & 1st grand daughter mak...
Kejap je dapat main sebab nak hujan...guruh pun dah bagi isyarat...balik singgah dulu solat Maghrib kat Masjid Hasanah...punyalah ramai..tak macam biasa...baru teringat , maybe ada sambutan Maulidur Rasul kot..pastu terus pi dinner kat D'Jabris Ikan Bakar Serkam...dek kerana lapar lupa pula nak snap pic..harga kira ok ..tak mahal tak murah..utk kami seramai 12 orang termasuk 4 kanak2 kena almost rm200...makanan pun boleh tahan..
Nampak tu..Uwan & abgnya tgh memujuk Aqil yg merajuk...
Ikutkan plan asal nak makan ala2 western kat D'One Steak..tetapi takde satu pun meja kosong...penuh..maybe sebab malam minggu kot...nasib baik ada D'Jabris kat belakang tu..tak payah lah kami nak cari tempat lain lagi..so untuk Aqil kami tapau je Chicken Chop kat D'One Steak tu...baru tahu rupa2nya dia ni pesennya kalau makan kat luar mesti order Chicken Chop...takkan makan benda lain...biasalah budak2...

Malam tu dorang semua tidur rumah K.Long...baru je nak lelap, en hubby dapat call dari Mak yang Uwan Gayah (emak saudara mak) meninggal dunia...innalillahiwainnalillahirojiun...al fatihah...semoga arwah ditempatkan dikalangan mereka yang beriman .

Pagi2 esoknya mak gerak balik dulu dgn adik ipar yg lelaki...kami tak balik sebab en hubby baru lepas bercuti so tak dapat cuti...



6 comments:

Nur Inani said...

memang seronok dapat jalan jalan dengan family :D

JMR said...

mmg syok spend masa dgn famili..

MizzTina said...

dh lama ni kami xjenjalan.. jeles lak tgk gmbr² akak ni..


alfatihah..

Norma NML said...

@Nur InaniBetul tu Nani precious moment

Norma NML said...

@JMR
kan..happy kalau dpt gathering..

Norma NML said...

@MizzTinapegi la..bawak Danish..mesti dia suka :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...