Wednesday, January 7, 2015

Roller Blade Biru Untuk Dia




Ikutkan dah lama Naqiuddin dok minta abahnya belikan roller blade, nak kata mahal takde la mahal sangat kot, kedekut ?? Jauh sekali kalau nak kata kedekut sbb bila bab keinginan atau permintaan anak memang kami boleh jadi cair. 

Faktor utama me tak berapa encourage dia main mende ni sebab risau...takut jatuh..bahaya tu..tapi sampai bila coz I should realize he's growing up...dia bukan lagi anak kecil yang tak boleh itu ini...lagipun dia dah pernah main....cuma di sebabkan on off dia mcm tak confident...tapi lately kami selalu bawa dia skating kat Dataran Putrajaya...bila dah nampak ok kami decided utk belikan je..dari dok sewa macam rugi la pulak..

Ingatkan roller skate ni semuanya sama, rupa2nya ada yang tayar plastik dan ada yg tayar getah..haaa...jgn tak tahu yg ni dia dah explore awal2..dah kaji tayar macam ni boleh main kat mana dan apa yg kurang lebihnya...hmm...budak zaman sekarang...apa2 ajelah janji elok dan boleh bertahan setahun pun dah kira ok..kami beli yg tayar rubber dan berjahit tepi ..kalau yang gam tu faham2 aje lah..kena air dah terkopak..
 Jenama biasa2 je..1 set baru RM140..
kasut tu adjustable...kalau kaki dia membesar pun still boleh pakai
Esoknya terus pegi TTC ...tak sabar nak test...
Nampak tu..siap check ok ke tak roda..mcm pro la sgt..hehe
Roller blade ni kena biasakan baru ok..
kata org..mcm drive kereta baru gitu ;-)

video

video

4 comments:

jaymiee said...

ibu mithali ni...hehe

Norma NML said...

@jaymieethx..sekali sekala memenuhi keinginan anak :-)

mama 3farhanah said...

Bagus minat dia camni. Selain dari mengisi masa boleh keluarkan peluh.

Nurul Nazihah said...

Kat mne bli roller blade tu eh?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...