Wednesday, February 4, 2015

Jangan Nak Berlagak Pandai !!!



Citer  Jumaat lepas, macam biasa since Naqiuddin dah start tuisyen setiap hari Selasa, Khamis dan Jumaat memang kami akan pening kepala dok cari tempat nak makan, bukan sebab me malas nak masak ok tapi masa tak mengizinkan..

So dah jadi rutin, kami akan jemput dia, bawa pergi mandi kat masjid, bawa pegi dinner & solat, then dah sampai masa untuk dia ke tempat tuisyen*if tempat tuisyen sebelum ni dia kena solat di surau kt sana sbb waktu masuk kelas awal, kalau hari Jumaat, kena jemput dr rumah Cikza (my sis) dia...but still kena bawa pegi dinner sbb Cikzanya tgh morning sickness. 

Tiba2 macam dah lama tak makan Nasi Bariani Mattop.. Masuk..hmm.dah lama tak makan kat sini..ada kelainan..dah ada jual kek..elok jgk tu..next time boleh le try..tiba2 datang pelayan ...hmm..pun muka baru..ok..as long as masih resepi asal Bariani Mattop..dah belek menu teringin nak makan Nasi Goreng Ikan Masin...en hubby & Naqiuddin dah siap order.. yang peliknya tak payah tulis tu bila ambik order...dalam hati..ok...dah mahir kot..takpun dia bijak..apa2lah..yg penting dapat apa yang di order..

Tunggu 10 minit minuman sampai...baru je cakap kat en hubby "ini silap haribulan ada yg salah buat ni"..well..as I thought..lain air yg me order lain yg sampai..hishh lupa nak snap pic..hati tgh panas..dah le tu..bila cakap air tu salah, ditariknya sampai tumpah air tu..nasib la me ni bukan jenis maki hamun..tarik nafas..istighfar..Makanan en hubby dan Naqiuddin dah sampai..dah nak habis pun makan..yg pelayan b****a*mcm b****a & slang pun ala2  b****a..kot silap nasib la kan tu dok ulang alik je depan belakang..ngok ngek ape..makanan me tak kunjung tiba..hati tambah panas..pandang ke belakang..nasib baik pakcik berkopiah tu yang tanya, tak sampai hati nak marah sebab bukan salah dia..tapi sempat me cakap kat dia "tadi saya order dia tak tulis..kan dah lupa"..sebenarnya me nak suruh si b****a tu dengar..tapi memang sah jenis bebal otaknya..dia buat dek jer..huisshh.. angin..nasib baik hubby yg tenang kan..rasanya itu akan jadi hari yang terakhir me makan kat situ kot..


Punya la me bengang by date time terus update kat FB, bukan niat nak jatuhkan nama restoran tu ok...sebagai org Melayu kita tak nak bisnes org Melayu lingkup sebab org2 macam ni..sikap pendatang ni bila lama2 mereka akan besar kepala...kadang2 bos dorang tak tahu perangai mereka yg sebenar kan, so me call restoran tu..nak juga bercakap dgn owner BM if tak memang rasa tak puas hati...bukan nak marah tapi tak nak bisnes dia jadi slow sbb pelayan yang kurang ajar macam tu..Alhamdulillah me dpt bercakap dgn owner dia tadi...dan yang paling buat me happy ...that bangladeshi was fired...rupa2nya bos dia dah perasan lately he always got problem..Alhamdulillah owner faham..malah  berterima kasih sbb buat aduan & dgn rendah diri minta maaf atas sikap kurang ajar bekas pekerja dia tu..^◕‿◕^..


p/s : ooo..new owner rupanya..sorry ye En Azlan sbb terpaksa buat aduan..demi bisnes u..
& thanx for offer that cake..^◕‿◕^

2 comments:

MizzTina said...

nsb baik dpt +ve feedback dr owner n dia mengaku salah.. klu jenis xmengaku pastu nk bomb kite balik, mmg naya kak..

CT Humairah said...

baca tajuk tadi wow ganaz akak ni hehee..
kalau CT tak marah o perli sebab dia bukan faham pun.. boikot le terus kedai tu n bagusla akak report kat owner. biar kena ajar sikit.. dahla datang malaysia cari makan so be good lah kan.. isk isk..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...