Thursday, February 12, 2015

Pisang Cheese Jakarta..



Sebelum ni dah banyak kali me makan Pisang Goreng Cheese..kalau tak silap PGC mula jadi sebutan ramai pertengahan tahun lepas kot..Macam2 versi yang me cuba..ada yang simple letak cheese sahaja, ada yang letak cheese dan coklat cair..ada yang letak chocolate rice..itu kira termasuk dalam add on topping.

Last week, macam biasa sebelum hantar Naqiuddin tuisyen kami dinner kat Restoran Kelisa...konon nak makan satay kat depan tu tapi mungkin sebab terlalu awal , satay pun tak bakar lagi..dah order makanan baru perasan kat tepi tu ada Pisang Cheese Jakarta...ooo rupa2nya ini lah yang member  group dok sebut2..glamer katanya sebab dah ada banyak cawangan..Ok..kena cuba baru tahu rasa sedap ke tidak..

Konon tapau nak makan dalam kereta sebab dah order nasi..tapi dek kerana PCJ nampak sangat menggoda, Naqiuddin pun dah tak sabar...ummi dia?? Hmmm..lagi le tak sabar..hehe..
Nampak tu..sape tak tergoda kan ..;-)
Sebelum masuk kereta, PCJ tu dah selamat jadi santapan kami...
Kepingan yg terakhir..cer teka milik sape ??
Harga ?? Agak mahal kot..tapi maybe sebab harga cheese tu pun dah mahal...untuk 7 @ 8 keping pisang (8 keping tu hasil dr pisang yg dibelah 2 & dipotong 3 kot..pjg lebih kurang 3 inci camtu)...harganya rm8 sebab me add topping choco rice tu..kalau tanpa topping harganya rm7..pisang goreng cheese yang paling murah pernah me makan masa balik rumah MIL , rm3 je..rasa pun not bad cuma cheese tu tak sebanyak PCJ....maybe faktor tempat kot so harga jauh lebih murah..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...