Monday, February 23, 2015

Sukan Olahraga SRAI 2015 @Stadium UKM



Rabu lepas, kebanyakan sekolah dah pun cuti sempena Tahun Baru Cina, tapi since sekolah Naqiuddin semuanya murid2 beragama Islam so takde lah cuti awal tapi dorang ada Sukan Olahraga sekolah...
Yang ni dikira sukan tertutup..maknaya parent tak dipaksa atau dijemput hadir..kalau kebetulan cuti so bolehlah tengok, tapi tempat duduk kat stage tu hanya terhad untuk anak2 murid sahaja...kalau nak tengok anak2 bersukan pandai2 lah cari free seat..kami tunggu sekejap je sampai habis opening ceremony gambit..lepas tu kami keluar settle urusan bagai baru lah pegi semula...

Dua acara yang dia masuk, lontar peluru dan larian berganti-ganti..dek kerana ada problem dengan sistem pemarkahan result lontar peluru tak dapat..utk larian berganti-ganti pula dapat saguhati je...he a bit frustrated sebab kalah..biasalah kalau permainan berkumpulan kan...nasib baik ada 'pengubat'nya..suddenly lepas acara tu cikgu sukan dia terus offer dia untuk wakil sekolah...barulah nampak muka senyum..
Sebelum start..
Lepas jemput dia..pegi lunch kat Choleq sbb teringin nak makan Nasi Kak Wook...then terus balik sebab tak packing lagi kain baju coz esoknya nak balik kampung...:-)

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...