Tuesday, February 17, 2015

Yummy Steak @ Mr Steak House...



Dari  minggu lepas dok survey tempat makan yang best base on steak...mula2 jatuh hati dengan Garden*sebab terpikat dgn deco ala2 english gitu tapi bila check menu ada hidangan arak..maybe sempena CNY ke apa me tak tahu...sorry to say  bila dah tahu memang ada dihidangkan air larangan tersebut sebolehnya kami cuba elakkan..furthermore my hubby too particular about this..kalau tak tahu yang tak boleh tu lain kira la kan...

Finally dalam dok usha tu terjumpa pasal Mr Steak House kat Seri Kembangan..owner Melayu...rata2 uang makan puji sedap, harga berpatutan.
So last minggu lepas, balik dari Aeon Taman Equine terus on waze..nasib baik senang nak cari..
Dlm mmg penuh...
Pilih2 menu, semua nampak menarik..

Mcm2 jenis minuman yg ada
Menu makanan..
Naqiuddin yang tak sabar..lapar katanya so kami order dulu nugget utk dia..tak silap satu pinggan tu rm5.90...lupa pula berapa ketul..
Sila abaikan couple sblh kanan tu ye ;-)
 Dalam 20 minit makanan kami sampai :-)
Morocco Chicken Rice RM13.90..pilihan si bujang ..
Lamb Rack RM19.90..pilihan en hubby
Mix Steak RM18.90..yg ni tuan tanah punya..hehe..
Masing2 dah kelaparan..masa shopping tak ingat makan sedar2 perut dah menyanyi..
2 org yg jadi mangsa me..hehe
Alhamdulillah..kenyang sudah..
Nak komen sikit pasal makanan..portion makanan dia agak banyak...yang Morocco Chicken Rice tu Naqiuddin tak larat nak habiskan...ayam memang selamat la..bukan tak sedap tapi sebab banyak..maybe juga sebab dia dah makan nugget before tu kot...Lamb Rack tu en hubby cakap sedap..lembut..even sos pun sedap..tak berapa pedas..Mix Steak tu gabungan ayam dan steak daging...daging lembut..dan untuk kami memang puas hati walaupun pinggan tak licin sebab banyak...Nanti kalau u all makan kat sana cuba order air Kuwini Mango ..sedap dan pekat...

Sebenarnya kalau u all duduk dalam boleh tengok banyak pics cowboy...tapi sebab kami dok kat luar so tak boleh nak snap pic...yang sempat snap kat kaunter je..
Tq yer dik sbb jadi 'model'..:-)
Harga ?? Standard harga steak kot..tak mahal dan tak murah...tapi for us berbaloi sebab sedap dan big portion...
Tax pun murah ok..5% jer :-)

Alhamdulillah puas hati ..tak sia2 'pencarian' itu..hehe  -




15 comments:

Nurzakiah Hanum said...

sedapnya

NzA said...

nyum..nyum..nyum.....sedapnyaaaaaaa...

hazman fadzil said...

memang untung la dapat jumpa tempat makan western dengan harga yang memang berbaloi dengan harga - next time boleh repeat lagi kan...

Khadijah Mohamed said...

wahhh terliur tgk... sedapppp... :)
- diee cah d'classic

lieyalatif said...

menarik lah.... harga pun pada lieya tak mahal sgt..belas2 jek...tu laa lieya pun still mencari kedai western yg harga ok tapi sedap...payah nak jumpe....nanti leh laa try...putrajaya ngan seri kembangan takde laa jauh mane heheheeheh

Syafiq Specki said...

SALAM DAN HI , ANDA BERADA DI SENARAI TAGGING SAYA UNTUK MENYERTAI 'IPHONE 5S GIVEAWAY BY SYAFIQ SPECKI' JEMPUT SERTAI DAN MENANGI HADIAH LUMAYAN INI . ---> KLIK SINI UNTUK SERTAI<---

Mrs Yatie said...

hi dear ;)
jemput join iPhone 5S GA ya :)

Sani Sini Sana said...

Macam best aje..boleh cuba ni dekat aje dengan area saya.. Berapa bintang ni ?

sofleena ramli said...

eisk.. terliur ni.. terliur.. hehehehe

Norma NML said...

@Nurzakiah Hanummemang sedap..:)

Norma NML said...

@hazman fadzilTu la..murah kan..sure repeat lagi sbb ada byk menu yg nak try :)

Norma NML said...

@lieyalatifCubalah Lieya..cuma kalau boleh elakkan malam minggu, x larat nanti nak tunggu lama..

Norma NML said...

@Syafiq SpeckiTq for tagging..inshaaAllah akan cuba :)

Norma NML said...

@Mrs YatieInshaaAllah

Norma NML said...

@Sani Sini SanaBerapa bintang...hmm..for me 4/5 kot..kena cuba dulu Sani takut tak ngam dgn selera kan..:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...