Wednesday, March 4, 2015

Cuba Bersangka Baik...



Isnin lepas...kami half day coz ada urusan kat sekolah Rifqi...pehh...parking penuh...terpaksalah kami parking jauh walaupun panas terik nak jalan . Dah settle terus ke MINES...niat utama me nak pergi Tewah je....nak beli kain..

Kononnya lepas tu nak terus balik tapi semenjak anak bujang dah boleh main bowling...si abahnya pantang pegi shopping complex yang ada pusat bowling, harus kena 2-3 games baru balik...hobi baru dua beranak...ikutkan en hubby dah lama tinggalkan bowling sebab takde geng..kawan2 masing2 busy..nak main sebulan sekali pun belum tentu sempat. Me??? Dah lama tak main...dah lama sgt kot..

Ok..back to purpose of entry....masa nak balik..berjalan ke tempat parking....en hubby dah ke depan...me dan Rifqi kat belakang sambil layan dia dok cerita pasal teknik main bowling..nak beli bola bowling...nak main macam tu macam ni...hmm...sabau je la wahai anak..tiba2 me terpandang muka dia lain macam...spontan dia berpaling ke arah lain...alamak !..adegan yang tak sepatutnya di tempat macam tu..
Pic : Google...
Lebih kurang macam pic kat atas tu...apa u all rasa kalau u all nampak....lagi memalukan perempuan tu pakai tudung....Allahuakbar...cuba bersangka baik..maybe mereka suami isteri..hope so...tapi kalau suami isteri boleh kira berapa ramai yang akan cemulut kat public macam tu...Mana letaknya kemaluan mereka...lagipun dalam Islam tak galakkan suami isteri bermesra..over mesra di tempat awam kan...nanti timbul fitnah sebab tak semua orang tahu yg mereka sudah nikah..

Kat rumah baru me tanya Rifqi apa yang dia nampak kat parking tu...then dia cakap "ha a..ummi pun nampak ke, tak takut ke dia buat macam tu,itu maksiat kan ? "...dia cuba mengelak utk cakap couple tu tengah kissing sebab segan..hehe. 



p/s : Maybe mereka baru nikah kot..:)

2 comments:

Nurzakiah Hanum said...

insyaallah

Juls Julie80 said...

Asalam ,..betul tu sis..
kalau suami isteri, x kosa la nak buat camtu kat public... bkn x blh tggu rumah..

sian kat budak2 la kan..tgk adegan yg x patut cam tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...