Wednesday, March 18, 2015

Family Gathering @ Villa D'faro A'Famosa Resort



Sempena cuti sekolah ,weekend lepas kami semua berkampung di Villa D'Faro A'Famosa Resort..sebenarnya plan dari last year lagi..booking pun dah siap bayar...bukan apa, untuk pastikan kami 7 beradik, anak2  arwah Mat Lazin & Nik Dah dapat berkumpul*selalu je jumpa yang tak complete 7...susah sebenarnya nak jumpa sama2 macam tu kecuali jika ada kenduri kendara sebab masing2 ada komitmen...

Syukur alhamdulillah...walaupun ada 3 orang anak buah tak dapat join sebab ada kem tapi semuanya berjalan seperti yang kami rancang.....me as a mastermind..haha...maklumlah kakak & abg2 masing2 busy..Chek dan abg me yg mengajar kat kg sampai hari Jumaat dgn abg yg sulong...kebetulan dia ada kerja kat sana...

Supaya semua berjalan lancar me dah draft apa aktiviti kat sana nanti...dari sampai hingga time to check out..Alang2 semua ada, kami decided to celebrate befday anak buah...Khalish Naqeb yg turn to 1 pada 16 Feb lepas... 

Banyak sebenarnya pics yg me snap tapi biasalah bila berkumpul tu macam2 pesen yg ada so takleh nak share kat sini...faham2 je lah ye..sorry ye..


Check je terus makan sbb lapar..
Makanan tu kami masak kat rumah..masak yang senang dan simple..sup tulang..ayam & daging goreng ..wajib ada ulam-ulaman...then me buat sedikit cheesekut &kek apam susu...SIL pula buat tart telur :-)
Ini je yg sempat..apam tu ntah nape rupa
jadi macam tu buat rasa ttp ok je..hehe
Anak2 belum apa2 dah serbu kolam renang so yang kena monitor mereka tu terpaksalah gilir2 makan..
Nampak tu..kena perhatikan budak2 tu sbb semuanya x tahu berenang :)
Bapa masing2 tgh menjalankan 'tugas' kecuali Naqiuddin ..takkan
nak dipegang mcm cousins yg kecik kot..hehe
Kami kaum hawa, petang & malam baru mandi tapi no pics to share sebab...sebabnya kami kan free hair kat dalam tu...dgn gaya berenang masing yg tak berapa nak reti kan..malu lorr...

Lepas solat kami ke Giant Tampin, tak jauh pun..lebih kurang 15-20 minit camtu..rasanya itu pekan yang terdekat untuk u alls nak beli barang2 kot..tujuan kami hanya nak pegi Secret Recipe nak beli kek untuk celebrate befday anak buah malam nanti..
Budak kecik ni..dlm kereta bukan main aktif..
sampai SR kononnya penat la tu..notty ye Khalish..
Lepas maghrib terus start aktiviti bbq dan sambutan belated befday si kecik ni...

Geram tau Cikma tengok awak ni..
Suka sangat dia dapat main air..
Nampak tu..x reti penat...

Menghias gazebo ..chek jadi pemerhati...yg pasti she was so happy..
Bila acara potong kek bermula, befday boy dah start merengek..maybe penat kot..
Mcm2 cara ibu ayah & cousins cuba buat nak pujuk dia..
Makan2  ...best jugak makan tepi kolam mcm ni sambil borak2..:)
Stay 1 malam macam sekejap sangat...tak puas rasanya berkumpul macam tu..on the way balik sempat lagi singgah bergambar..welll...gambar2 tu semua kan jadi kenangan yang terindah untuk kita tatap satu masa nanti...idak gitu..;-)..




Yang ni koleksi 'tuan rumah'...saja je cantum pics macam tu..nampak kecik sikit badan tuan rumah yg dah semakin kembang ni..hehe




Then singgah beli apa yang patut...malas nak masuk Bandaraya sebab for sure crowded yg teramat sangat...so kami decided berhenti je beli kat gerai2 tepi jalan tu..

Kat sini je..senang sbb tepi jalan..anak2 dok dlm kereta sbb panas kt luar tu
Ya Allah..Kau lindungilah keluarga kami..Engkau pjgkanlah umur chek kami...kukuhkanlah ikatan kasih sayang kami adik-beradik dan keturunan kami...jauhilah kami dari persengketaan...Ya Allah, Engkau cucurilah rahmatMu keatas arwah ayah kami..tempatkan arwah dikalangan org2 yg soleh..sesungguhnya kami semua rindukan dia...aamiin...

p/s : andainya arwah ayah masih ada, me yakin dia adalah org yg paling happy bila berkumpul mcm ni..
~ Next me akan wat entry pasal Villa Dfaro yg kami stay ..~

2 comments:

MizzTina said...

alhamdulillah, tertunai hajat nk berkumpul.. seronok tgk.. sy pun nk gak la..

Norma NML said...

@MizzTinaAlhamdulillah..buat la Tinn..seronok :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...