Monday, March 30, 2015

Kesetiaan Tergugat...



Haaaa....jangan u alls fikir bukan2 ye...karang ada yang ingat en hubby me curang pula..nauzubillah..Alhamdulillah so far kesetiaan dia tetap teguh walaupun cintahati dia dah semakin bambam..itu dia yg cakap ok..heee..

Kisah semalam, macam biasa hujung bulan..bukan sebab nak kejar gst ok..yang tu nak tak nak memang kena hadap...semalam singgah kat salah satu kedai  serbaneka peberet kami untuk beli groceries, biasanya kami ke pegi yg kat Bandar Baru Bangi je, tapi semalam ada barang yg terlupa nak beli so drop by kat Speedmart yg berhampiran dengan rumah...

Dalam dok pusing mencari barang...maklumlah kami tak familiar kat situ..so kena pusing2 baru jumpa...suddenly ternampak....geram pun ada..kenapa susun macam tu..tak patut sangat...!!
#&%$#@@@..nampak tak tu..then air tu kat situ..huhhh
Nampak sangat mereka tak prihatin..cawangan BBB tu ok je dorang letak di lorong berlainan..tak silap me sama dgn lorong makanan binatang ...at least ok la kan..ini di letaknya sebelah dengan tin2 susu tu..wondering juga sebab yang me nampak semuanya org Melayu..but think positive je la..maybe ada pekerja non muslim kot..takpun dorang pakai glove masa susun benda tu.. tapi boleh je kot bagi idea kat owner tentang susun atur barang tu kan...bagi idea letak tanda non halal ke..

Lepas ni tak nak dah beli kat cawangan tu..dah jadi terakhir kali kot...hmm...seriously ia sedikit sebanyak menjejaskan kesetiaan me tapi frankly me cakap so far kalau beli groceries 99 Speedmart banyak barang yang murah..Hope lepas ni dorang lebih prihatin tentang sensitiviti masyarakat .


p/s : kalau tak silap me pengusaha pasaraya mmg sudah diingatkan supaya tidak meletakkan makanan halaal & non halal berdekatan..

6 comments:

Kakcik Nur said...

Lampin pakai buang untuk bayi pun rasanya lebih murah di Speedmart 99 ni tapi kalau macam tu gaya susunannya, rasa macam 'hmmmm...tak bestlah....'

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Kat tmpt akak dia susun Kat belah blkg.. so selamat lah sikit..
memang boleh kesetiaan tergugat tu..

Nurzakiah Hanum said...

adoi kesian

Norma NML said...

@Kakcik NurBetul tu kakcik..byk harga brg2 yg murah kalau nak bandingkan dgn pasaraya2 besar tu ..tp geram sbb mereka x prihatin..:(

Norma NML said...

@CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati)Stgh tempat je kak..yg kat BBBangi yg biasa saya beli pun letak lorong belakang sekali..ini kt tempat lain..haishh

Norma NML said...

@Nurzakiah HanumKan..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...