Saturday, April 18, 2015

◎☆Hadiah Atas Permintaan☆◎



Cerita anak bujang lagi...sila jgn jemu ye u alls.. -..Semalam kan birthday dia...as we plan dan dia pun setuju kami delay birthday dinner to weekend nanti. 

Tapi to make him happy, hadiahnya kami bagi semalam..bukan  bagi tapi bawa dia pilih dan beli. Ikutkan dia ada dua pilihan..yg 1st dia nak sangat RC Helicopter @ drone tapi kami rasa ini bukan masa yg sesuai sebab this year dia ada UPSR..so kami tak nak nanti dia terleka..InshaaAllah yg tu lepas exam kami fikirkan. Pilihan kedua jam tangan..pilihan dia sendiri..Okk..yg ni kami setuju , janji dia puas hati dan happy .

Baru je si abahnya settle bil jam, "abah, Iqi nak main bowling la"..En hubby terus je bagi green light .Ikutkan me tak nak bagi ..maklumlah balik sekolah sure dia penat..lagipun kebetulan dia tengah selsema. Tapi en hubby ckp takpe ...biar dia main & berpeluh so cepatlah sihat...hmm..ok..accepted...puas hati dia main 4 games...target dia nak jatuhkan lebih 100 pin/game...syarat si abahnya...kali ni no hook style, straight ball aje...kalau tak bagi syarat nanti macam2 dia try..hook la..spin la...sudahnya kejap ok kejap tak ok..karang nampak le muka dia yg frust sbb tak dapat capai target..
Yg ni pic pagi semalam..his birthday date
Suka nau lepak bilik ummi pagi2 tau
Nampak tu seluar pink lagi..
Nasib baik dia tak pakai sepsg
(uniform prefect ~hari Jumaat)
Ada peningkatan
And he was so happy
Lepas dinner, balik rumah terus menggodek jam tadi..
Puas hati sebab dia yg pilih
takde makna nak buat surprise ok..
Alhamdulillah..sebaik mungkin cuba buat dia happy...harta dunia akhirat kami..Terima kasih Allah..jagalah & peliharalah akhlaknya...semoga dia menjadi hambaMu yg taat dan anak yg menjadi mampu mendoakan kami ke syurga..InshaaAllah..

4 comments:

Farah Waheda Wahid said...

wahh prefect pakai uniform pink?

nik ros said...

happy belated bday.moga jadi anak yg soleh. suka dia dapat jam tu..hihi

Norma NML said...

@Farah Waheda Wahidha a..mula2 dia pun mcm cuak sbb kena pakai pink sbb dia x suka warna pink tapi lama2 ok je..:)

Norma NML said...

@nik rosThx Nik..tu la psl..tgok2 Ciksu dia pun bagi jam ..hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...