Monday, April 20, 2015

♡Hari Lahir Naqiuddin Di Madfoon Palace Putrajaya♡



Memandangkan hari lahir ke 12 Naqiuddin jatuh pada hari Jumaat, dgn persetujuan dia sambutan tu kami tunda pada hari minggu..Tak best kalau nak keluar celebrate malam tu juga..dah la sampai rumah lewat..nanti tergesa-gesa...befday boy pun penat sebab seharian kat sekolah.Lagipun malam tu dah bawa dia pergi main bowling dan beli hadiah

Kali ni tukar angin, atas permintaan befday boy..katanya nak makan makanan arab macam kat JJCM TV3 baru2 ni. Mulanya kami macam..ok ke sebab setahu kami dia tak berapa suka nasi ala2 gitu..maybe sebab rempah ratus kot. Tapi since dia beria nak pergi, mungkin nampak si Naz tu makan nampak sedap kot..Masa kami sampai orang memang tak ramai..maybe sebab awal lagi for dinner kot..just nak share pics yg sempat me snap dan pelayan tolong snap :) ...
Interior deco yg sgt menarik :)





Kat atas tu antara menu2 kat situ..banyak...kalau nak cuba semua tu memang kena pegi banyak kali le..Signature dish kat situ..Madfoon..salah satu antara hidangan yg kami order...Something special dan unik tentang madfoon yang bermaksud tanam sebab masakan tersebut ditanam menggunakan dapur khas..atasnya diletak arang batu..nak tahu lebih lanjut better u alls masuk website Madfoon Pacale... Yg bestnya isi ayam tu sangat lembut...
Antara yg kami order..dr ats sebelah kiri
Madfoon Rice  ~ signature food kat sini -boleh pilih ayam @ lamb
Zurbian Rice Wth Chicken ~ Boleh juga kalau nak lamb
Arabic Bread & Chicken Fahsah ~ pun ada lamb
Ikutkan me nak order Nasi Mandy tapi pelayan tu nasihatkan ambil 2 aje sebab portion setiap satunya banyak..so kami order Arabic Bread dicicah dgn Chicken Fahsah..not bad tapi for me a bit salty..Nasi memang banyak..sos pun not bad...cuma kalau yang suka makanan berkuah maybe tak berapa gemar sbb as usual memang nasi2 camni takde sup ok.
Air Barbican (malt ) tu memang kegemaran sibujang
Araisy Juice tu signature drink kat situ
Mint Tea tu en hubby yg punya..
At 1st nak order Turkish Coffee tapi pelayan tu cakap kalau 1st time nak try better jangan...sebab kopi tu ada bau herba yg sgt kuat..katanya ada customer yg order minum sikit je sebab tak boleh nak minum..hmm..ok...better jgn dr membazir kan..Signature drink, Araisy Juice tu memang sedap...tak silap me ada campuran pisang, rasberri, kekacang dan kismis yg dikisar...dihias buah gajus dan kismis..sedap....Kalau u alls makan hidangan daging kambing elok try Mint Tea..
Sempat bergambar dulu sebelum makan..
Yg ni pelayan tu tolong snap..peramah sangat..:)
 
Nampak tu..bukan main selera lagi dia..lps nasi sambung makan roti
Then tergelak-gelak..entah apa yg joke abah dia buat..
Alhamdulillah kenyang...syukran...as pelayan tu cakap, nasi tu memang banyak..even roti tu pun besar sebenarnya walaupun nipis..cuma sedikit liat maybe sebab kami lambat makan & dah sejuk kot...Next time maybe pegi lagi sbb teringin nak cuba Mix Grill Platter..
yg ni pic pinjam dr en google..
nampak mcm sedap je..:)
So untuk u alls yg gemar masakan ala2 Timur Tengah tu boleh la cuba..harga makanan pun tak mahal...standard harga makanan2 arab..Persekitaran nampak bersih, tenang ..pelayan2 semuanya peramah...Kalau u allls nak makan kat luar pun boleh, dengan pemandangan tasik..especially waktu malam memang cantik sgt. Before balik sempat kami snap pic kat pintu dapur MP..hehe



Website 

7 comments:

Kakcik Nur said...

Nampak kemas dan selesa restorannya.

Selain dari Restoran Al Rawsha di Jalan Kampung Pandan, kakcik dan keluarga selalu makan nasi Arab di D Arab Cafe, Jalan Duta je... :)

Norma NML said...

@Kakcik NurMemang selesa Kakcik..D Arab Cafe ??..Next time boleh la kami cuba kat sana pulak :)

Nurzakiah Hanum said...

bestnya

hazman fadzil said...

Tengok tempat nampak macam selesa je kan.... ada kelapangan boleh la cuba nanti dan bezakan dengan restoran yang lain...

Norma NML said...

@Nurzakiah HanumAnum..nti ajk Cik Abe ye ;)

Norma NML said...

@hazman fadzilHazman..yup deco yg cantik & sgt calm tempatnya..n yg paling penting food not bad, pelayan pula sgt peramah n baik :)

Maria Firdz said...

Laparnye tgj menu.. Hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...