Thursday, April 30, 2015

Satay Juwara Sedap di Kelisa Corner



Selasa dan Rabu....dah jadi rutin kami wajib makan kat luar...sebabnya ?? As entri yang pernah me buat sebelum ni ..that's the reason cuma bezanya sekarang tempat tuisyen yg berlainan..:) . Kadang2 jemu juga, makan kat luar menu hampir sama...kalau dah bosan tu kami tukar selera..kdg2 makan western food, kdg2 roti canai, roti jala pun pernah..takpun makan satay..

Cerita bab satay ni...satu ketika dulu me suka sangat makan Satay Willy..tapi lately dah beberapa kali makan satay kat Kelisa Corner me dah jatuh cinta kat sataynya yg sedap tu..pada anak tekak me la ye..even kawan2 pun ramai yg cakap sedap...alaaa...kalau nak tahu sedap ke tak u alls better go & try..haaa...lagi puas hati kan.◕‿◕ .
cukup utk kami ber3..
me hanya larat makan 5 cucuk je + 1 btg nasi impit....
Nampak tu satay yg rasanya fresh & lembut
cuma kecil sedikit compare tu willy..
yang daging harganya 90 sen/btg dan ayam 80 sen/btg

Selain tu ada juga satay kambing rm1.50/btg
Yang ni sedikit special...nasi impit..yg dibalut dgn daun pisang ...biasa ok tapi kali ni macam sedikit lembik tapi for me ok je since rasa dan aroma daun pisang  yg semulajadi..
Nampak tu..lain dari yg lain..harga sebtg nasi impit rm1.00
Dan si bujang me dengan berseleranya tapi mata sibuk dok tengok tv..:)
Dia mampu habiskan 7 cucuk n nasi impit as well 
Dah banyak kali makan kat sini baru perasan ada gambar Dato' Dr Hj Mohd Fadzilah Kamsah kat tepi kaunter..
OO..penasihat kat situ rupanya...:)
Ooo..rupanya satay kat sini agak dikenali ramai..patut la...

Ada juga seekor Ikan Kelisa dalam akuarium...dan replika ikan kelisa warna gold...agaknya sebab tu kot namanya Kelisa Corner
Ikan Kelisa aka Arowana
So kalau yang teringin nak cuba satay selain dari Satay Willy, Satay Samuri dan Satay Zaini..bolehlah ke Kelisa Corner dan cuba Satay Juwara ni..sederet dgn Hospital Pakar An-Nur..sebelah Warung @Bangi tu(refer map kat bawah)..senang sgt..cuma ptg nak parking susah sikit sbb kawasan hospital & beberapa restoran lain berdekatan.. so parking memang penuh.


Map ni pjm dari Kelisa Corner :)

3 comments:

Azney Shamsuddin said...

As salam,

azney singgah jenjalan sini :)



xoxo,
azneyshamsuddin

Eka Tikah said...

sedapnye sate. lama tak makan. hehe

yangbaik said...

Sate memang kesukaan ramai rakyat Malaysia kan...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...