Monday, April 13, 2015

Selera Berbeza..



Mereka banyak persamaaan...minat bersukan...sangat geli dengan lipas..boleh dikatakan banyak yang sama...tapi dalam persamaan ada juga yang berbeza kan...dari segi sikap...en hubby sangat teliti orangnya...dari cara buat kerja...isi borang teliti mengalahkan 'setiausaha' dia..cermat...hero kecik me pula, which is sangat berbeza dengan abah dia... buat kerja memang nak cepat je, bab duit..hmm sedikit boros..yg ni ikut ummi kot..hehe...tapi maybe sebab umur dia pun masih terlalu muda...so susah nak cakap..banyak lagi perubahan yang akan berlaku..

Apapun cara dan sikap mereka, mereka lah lelaki yg selalu ada dikiri dan kanan me bila keluar...ala2 bodyguard gitu..^◕‿◕^, sebolehnya kalau weekend tu me cuba penuhi kehendak mereka, walaupun kadang2 berlainan citarasa...katakan hari ni masak masakan kesukaan anak, esok pula kesukaan si abahnya.

Malam tadi dengan hujan lebat, dinner pun too early..pukul 5.30pm dah dinner*itu kira dinner ke..hehe. Tiba2 en hubby, "perut lapar la pulak"..ok..masuk dapur..done..alhamdulillah..


walaupun simple & nampak hodoh..yg penting suka 
dan kenyang..& me ?? puashati lorrr ;-)
(satu cekodok coklat, 
satu cekodok bwg+bilis) 
InshaaAllah selagi tubuh badan me sihat dan terdaya...me cuba penuhi...lagipun tak susah pun sebab me kan suka memasak..^◕‿◕^. Sekarang ni dalam proses nak ajar anak bujang masak lauk yang simple2 dulu. Lagipun me memang nampak dia minat.


8 comments:

Bunda a.k.a KN said...

Salam ukhuwah dari BUNDA...

Norma NML said...

@Bunda a.k.a KNSalam perkenalan dan t.kasih BUNDA sbb sudi singgah blog sya :)

MizzTina said...

akak, cekodok coklat tu ltk apa kak..

Norma NML said...

@MizzTinaSenang je...bancuh tepung gandum, serbuk milo, gula,soda bikarbonat sikit, air @ susu cair..agak2 la pekat & manis tu :)

NzA said...

kasih ibu dan isteri mcm tulh...keinginan kita tolak ke tepi demi org trsyg.

Amanda Suria said...

Mmg kena ajar jugak Anak2 masak supaya in future senang bila dia dh belajar duduk asrama or rumah bujang...xde la makan kat luar selalu

Norma NML said...

@NzABetul tu akak..puas hati kalau dpt penuhi permintaan mereka kan :)

Norma NML said...

@Amanda SuriaBetul tu SA :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...