Monday, April 13, 2015

Tak Salah Anak Tegur Ibu



Kelmarin berdua kat rumah dgn anak bujang me...since minggu lepas en hubby dok cakap..dah lama me tak buat dessert,...dessert yg dia suka bukan makanan omputih ok, most yang dia suka dessert yg belah pantai timur..dah namanya org Pahang kan.

Macam dah lama tak buat lompat tikam, pegi kedai beli apa yang patut. Masa sibuk dok mengacau tepung yang hijau tu, Naqiuddin masuk ke dapur.."wanginya, ummi masak apa ni ? "...sebenarnya bau aroma daun pandan tu..tiba2 dia tegur.."ummi, ustaz cakap kena kacau ikut lawan jam, bukan ikut arah jam..ikut arah jam tu orang kristian, sebab tu org tawaf pun ikut arah lawan jam ummi " ...alamak..terkedu...sedikit malu but it's ok...bukan tak tahu tapi dah terbiasa...so me cuba la..kekok weyyy...tapi InshaaAllah yg baik apa salahnya kita praktikkan...sunnah Rasulallah tu...

video
Nampak tu..gigih me mengacau...suruh anak record..hahaha...
Moral of the story..ibu bapa kalau anak2 tegur yang elok tu jangan pula dimarah..terima dengan hati yang terbuka...kita nak dia buat perkara yang baik so kita pun kena lah amalkan sesuatu yang lebih baik..

Sebelum ni tahu je tentang mengacau air atau sesuatu ikut lawan jam tapi tak ambil serius pun...lepas kena tegur terus gigih me meng'google'..nak juga tahu lebih detail...
Subhanallah...
sumber google..
Bumi beredar mengelilingi matahari ikut lawan jam, bulan beredar mengelilingi bumi juga ikut lawan jam, malahan galaksi juga berputar mengikut arah lawan jam....
subhannallah..ikan pun sama...
sumber google..
Apa yang pasti setiap kejadian dan ciptaanNya adalah yang terbaik, Dia Yang Maha Mengetahui...Allahuallam..

Yang ni lompat tikam yang dah siap..hehe

Ptg tu janji dgn biras me yang dtg dari Temerloh jumpa kat Alamanda sebab kebetulan dorang stay kat Pullman, hero2 sibuk nak main bowling ..so tapau sikit utk dorang..tak sangka pula anak dara ni suka..
Yg lelaki sibuk main...dia dgn senang hati mkn tanpa gangguan..hehe


p/s : Nak tahu detail boleh baca kat link bwh ni..:)
http://alquransaintifik.blogspot.com/2013/04/arah-lawan-jam.html



6 comments:

Nurzakiah Hanum said...

assalamualaikum :)
singgah pagi

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Anak dara CH pun suka kuih lompat tikam ni Norma.. selalu CH beli kat pasar malam jer...

Info yg bermanfaat tu norma.. tq sharing..

Norma NML said...

@Nurzakiah HanumWslm n Morning Anum :)

Norma NML said...

@CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati)sama2 CH...sharing means caring..hehe

Norma NML said...

@CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati)sama2 CH...sharing means caring..hehe

Amanda Suria said...

SA rasanya pernah mkn ni...tp kat kelantan delight la...suka sebab sedap..huhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...