Wednesday, May 20, 2015

Kenapa ????



Setiap tahun ada je kes buang2 bayi yang kita dengar, baca malahan siap ada video lagi...Alluakbar..seriously me memang tak sanggup nak tengok..tapi bila dah orang hantar terdownload..tertengok...sudahnya tak sedar air mata mengalir...

U alls bayangkan kalau anak kita yg baby tu nangis tak berhenti pun kita boleh menangis sama, apatah lagi tengok anak2 syurga yang tak berdosa dibuat seebegitu rupa. Ruginya mak bapak yg takde akal tersebut...kalau dibesarkan, dididik betul2..inshaaAllah bayi2 tu nanti boleh tarik mak bapaknya ke Syurga..


إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعونَ‎


Terbaru...member kat group whatsapp hantar satu gambar keratan bayi...
Sorry sangat2 jika pic kat atas tu tak sepatutnya me tepek kat sini tapi,ikutkan pic memang sangat clear tapi me saja blurkan.....ada banyak lagi sebenarnya yg me dah delete ..tak sanggup nak simpan takut ternampak lagi.Nak baca detail boleh klik kat sini .Semalam me tengok video yang lambung bayi macam roti canai tu..Allahuakbar...kenapalah dibuat macam tu...kalau ak suka bagi je me...inshaaAllah apa yg si bujang me dpt...itu yang bayi tu akan dapat..

Apakah punca..susah nak cakap..kalau nak kata tiada didikan agama..kdg2 ibubapa memang dah bagi yang terbaik..tapi anak2 pula dah besar terpesong dari batas dan agama...yang tak diberi didikan agama tu lagi la..pokok pangkalnya anak2 itu sendiri..harus bijak berfikir..selama mana je pun ibu bapa nak control...kalau depan mata org tua nampak baik..kat belakang ??? Allahualam..

Seriously walaupun me ada ank bujang sorang pun..risau tu tetap ada...setiap doa tak lepas supaya dia dipelihara dari sikap yang sedemikian..dijauhi dari maksiat dan zina..
Jom kita amalkan semoga anak2 kita dijauhi dari maksiat dan zina..inshaaAllah

6 comments:

Nurzakiah Hanum said...

ermmmmmmmmm

MizzTina said...

yg buat tu spesis iblis..

Nieyl said...

Tak boleh terima !!!

Norma NML said...

@Nurzakiah HanumGeram kan ..

Norma NML said...

@MizzTinammg..lagi kejam dr spesis iblis ni ..erkk

Norma NML said...

@NieylSangat kan..geram je akk tgok

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...