Thursday, May 21, 2015

Nasi Ayam Penyet Ekonomi @Port Cafe Bangi



Actually dah banyak kali me dok lalu depan Port Cafe tu...as me tulis before 2 kali seminggu wajib makan kat luar kan..Kadang pegi Restoran Amir kat Hujung tu..kdg kat Hot Bangi Char Koay Teow sebelah tu..Tapi asyik tertangguh je sbb selalu je petang kat situ mcm ramai sdgkan kami biasanya petang need to rush.

So semalam kami berkesempatan makan kat sana...since memang niat asal nak makan Nasi Ayam Penyet so itu lah yang kami order..actually banyak menu2 yang menarik...semuanya nampak sedap...hmm...takpe next time boleh repeat lagi berkali-kali...sebab ada Arab cuisines, Indonesia cuisines, pasta, ada juga burger bakar, nak makan goreng2 pun boleh..even western pun ada..


Dah lepas order baru perasan rupanya Nasi Ayam Penyet ada 2 jenis..satu yang Nasi Ayam Penyet Ekonomi & Nasi Ayam Penyet Spesial..huhu..takpe la..dah itu rezeki kami petang semalam.

Kat bawah ni menu2 yang ada kat sana ehsan dari owner restoran...senang mcm ni boleh fikir nak makan apa dulu kan..







Sempat berselfie semalam sebab???? 
Abaikan cahaya yg lampu2 comel tu ye...
Sambil suka2 dpt diskaun 5% ;)
Sapekah mangsa me ??? En hubby memang tak la...so as usual...
Slh satunya me pilih as selfie pic & #portbangi & share it 
Yg ni kami order semalam...
Yg ni harus la me punya..kepak..hehe
walaupun simple tp spesialnya ada ikan masin
1 ekor je ye..itu si bujang me pya..hehe
Zoom..ayamnya segar..dan yg serbuk halus tu garing..tak pasti apa but sedap :)
Biasanya Nasi Ayam Penyet takde sup tapi yang ni disediakan Sup so menepati citarasa en hubby yg mmg perlu berkuah bila makan nasi..hehe. Me yg berpantang sambal belacan pun belasah je sbb takde bau belacan by rite ada belacan dalam tu..dah mmg sambal NAP mcm perlu letak belacan kan, karang diubah tak sedap pula jadinya..:)

For me kalau nak cakap pasal harga kira berbaloi sebab tak mahal kot kalau nak banding dgn harga setengah restoran kat Bandar Baru Bangi yg menghidangkan menu2 yg sama. Suasana kedai just nice & simple. Selebihnya u alls better go & try sendiri sebab lain org lain citarasanya..Karang me gebang sedap tapi tekak org lain tak pula gitu... -

Lokasi : Seksyen 9 Bandar Baru Bangi
Instagram : portbangi

5 comments:

yangbaik said...

nampak menyelerakan.... dah lama tak makan nasi ayam penyet nih

hazman fadzil said...

whooaa... menarik jugak nie...boleh dapat diskaun untuk sharing kat sosial media... good idea nie...

Norma NML said...

@yangbaikBoleh la cuba tu :)

Norma NML said...

@hazman fadzilHF..pandai kan dia guna market strategi mcm tu..cer buat review kt situ :)

ct cheery said...

Lapaq..dah lah baca entry time tngahhari huhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...