Tuesday, May 12, 2015

♨Nasi Kerabu Bunga Telang♨



Masak2 on weekend, since hasil2 yg me bawa dari kampung masih ada dalam peti ais...terjadilah breakfast kami pagi semalam...Nasi Kerabu Bunga Telang. Untung sgt kalau dok kampung...apa yg nak petik je kat belakang rumah..tapi kena lah rajin berbudi pada tanah.

Bunga Telang tu me petik dari belakang rumah nenek masa pegi melawat dia hari tu...rugi tak snap pic. Pucuk Serai Kayu & Daun Kesum tu me petik dari kebun Chek kat belakang rumah..kalau nak Daun Selom, Kacang Panjang & Cili Api pun ada tapi yg tu me tak ambik sebab senang nak dapat kat sini..Yg mmg sgt susah nak jumpa..si Bunga Telang & Pucuk Serai Kayu...Resepi boleh refer kat sini...cuma bezanya yg ni saya guna air daun Bunga Telang bukannya pewarna biru..^◕‿◕^

Dan hasilnya...taraaa...
Nasi Kerabu Bunga Telang & Ayam Bakar :)
Takpun boleh juga refer link kat bawah untuk resepi...malas nak repeat lagi..hehe...
http://letsmasak.com/recipe/4850-nasi-kerabu-bunga-telang



Selamat mencuba yer :)

6 comments:

Nurzakiah Hanum said...

sedapnya

MizzTina said...

sy mmg xgigih kak nk msk nasi kerabu ni.. tau order dgn akak je la.. hahaha

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

hehehehe... nampak sedap... Telur asin tak ada ker? :d

Norma NML said...

@Nurzakiah Hanum:)

Norma NML said...

@MizzTinaOrder ngan akak yg tapau kat Gerai Chek Su ye..hehe...yg homemade nk nak buat weekdays mmg x sempat ..:D

Norma NML said...

@Izni Hafiz Abdul RashidKat Rumah akak dua hero tu tak gemar telur asin, ...:D..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...