Friday, May 15, 2015

❀☼Pagi Yang Indah❀☼



Salam pagi Jumaat...semoga penghulu segala hari ini menjadi permulaan hari utk kita mendapat lebih keberkatan dan rahmat dari Allah swt....

Suka hari Jumaat..sebab bila hari Jumaat..hari last kerja...yg buat lagi me suka hari Jumaat, sbb esoknya dah cuti..hehe..time for family..tapi yang me tunggu2..bila la kat Selangor ni nak jadikan hari Jumaat sebagai cuti hari minggu...senang bapa2 nak bawa anak2 ke masjid utk solat Jumaat..tak berkejar-kejar...kalau yang tempat kerja jauh, dah satu hal nak jemput hantar anak untuk solat Jumaat...sudahnya ramai anak2 yang terlepas untuk sama2 berjemaah di Masjid...

InshaaAllah one day...sama2 kita doakan. Kalau kt kg hari Jumaat je.. suka tengok ramai yg berpakaian cantik, kemas... mcm nak pergi beraya pun ada...takde la masing2 rushing..

Ok..u alls kat luar sana tu mesti ada anak2 yg nak menduduki peperiksaan UPSR, PT3, SPM ..waima peperiksaan penggal pun...boleh amalkan surah2 kat bawah ni utk anak2 kita...InshaaAllah permintaan tu tanpa putus asa Allah akan kabulkan..cepat dan lambat ..tertunai atau tidak..yg penting kita usaha..meminta.. dan Dia maha mendengar...

Gambar : En Google :)
P/S...doa para ibubapa adalah doa yang paling mustajab...ingat lagi Chek selalu pesan...cakap ibu pun macam satu doa..peringatan untuk diri sendiri juga..Alhamdulillah setakat ini kalau nak tegur pun no bad words came out from my mouth...InshaAllah pesan tu akan me pegang sampai bila2.. ^◕‿◕^

3 comments:

Nieyl said...

Singgah pagi jumaat :)

Nurzakiah Hanum said...

selamat pagi

JMR said...

bestnya kalau cuti hujung minggu ditukar ke hari jumaat kan..boleh bw anak laki ke masjid utk solat jumaat..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...