Saturday, May 23, 2015

Rezeki Kerja Hari Sabtu



Seriously kerja hari Sabtu bila customer tak kerja memang sangat membosankan...tapi dah namanya makan gaji so kena la kerja..nak ambik cuti bosan pulak bila kat rumah takde orang..En hubby kerja..si bujang me pun hari ni ada Kem Didik..

Tengahari tadi ada abang kat ofis ni dgn murah hati belanja kami makan..kat kanti je la sbb rehat setengah jam je kot...tapi spesial cook lorr...The best thing kawan me bawa ikan yg husband dia pancing...bapak la besau ikan Siakap tu...yang pasti beratnya sure lebih dari 3kg.

Ikan tu dimasak Sweet Sour...sedap & tak hanyir...
Siakap Sweet Sour
Yang ni memang favourite me tapi dah berbulan tak makan sebab 'berpantang' ...Hari ni sebab terliur sgt me terlanggar*konon pantang tu..kalau en hubby tahu sure kena marah...hehe
Sotong Goreng Tepung
Kailan Ikan Masin
Yang ni failed sbb sayur overcooked..
Ada Sup Cendawan...
Sempat lagi abang tu order buah...oren , anggur & epal...tapi epal tu dorang tak sempat potong...ptg tadi baru member makan...me ?? Epal merah memang tak makan...kalau epal hijau tu boleh la...
Anggur ni rangup & xde buji..manis sangat :)
Tq ye Abg Fadzli & Azizah sebab belanja kami...yang pasti ikan tu memang best ..fresh dan takde bau hanyir langsung....semoga rezeki awak bertambah murah lagi 

6 comments:

Nabihah Arrose said...

Ikan Siakap dan sotong geng tepung,sedapnya makanan dalam gambar tu :-)

imm hassan said...

sedapnye sotong goreng tepung tuu ^__^

azizahchewan said...

kenyang kan kak...epal tu bwk balik makan sambil tgk tv

Norma NML said...

@Nabihah ArroseMmg sedap..hehe

Norma NML said...

@imm hassanKan..sbb tu la akak 'terlanggar' pantang ;)

Norma NML said...

@azizahchewanKenyang..alhamdulillah..semoga rezeki awak bertambah murah :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...