Monday, May 18, 2015

Seronok Nak Ada IC ^◕‿◕^



Semalam ke JPN Putrajaya, saja kami pergi weekend...tak perlu ambik cuti dan yang penting tak tak mengganggu waktu persekolahan Naqiuddin..Pukul 9 pagi dah sampai sana..saja keluar awal tak nak menunggu lama.

Lega..sebab tak ramai tapi system pulak down..menunggu hampir setengah jam....orang dah mula ramai tapi sebab banyak kaunter buka so takdelah lama kami menunggu..kali kedua kami ke JPN Putrajaya...bukan nak ampu tapi boleh puji..tak lama..pekerja kaunter pun ok..tak masam..friendly..terus si bujang me bagi 'cemerlang'...tersenyum simpul budak kat kaunter tu. Pukul 10.30 semua dah settle , inshaaAllah esok lusa dah boleh ambik.
Urusan kaunter abah dan anak je..me??
Isi form & snap pic..;)
Menunggu giliran nak utk diambil gambar for IC
Satu step kena buat sebelum proceed untuk buat IC aka Kad Pengenalan , sedikit info...surat Beranak perlu ditukar terlebih dahulu ye..
Tiba giliran..3 minit dah siap..
Tapi memang kaunter takkan tanya gambar yang dorang snap tu ok ke tak ye??..just snap dan cakap dah boleh balik..hmmm...Think posotive & nggaplah ok :)

4 comments:

Amanda Suria said...

My dania nyer turn tahun depan...surat beranak kena tukar? X fhm...

Norma NML said...

@Amanda SuriaOO..ye ke..bestnya ank dara dah boleh besar, boleh sharing cerita...SA,Surat Beranak kena tukar dulu..yg baru warna hijau then baru boleh proceed to IC tapi kalau Dania punya SB dah warna hijau so tak perlu kot..

MizzTina said...

wahhh, dah besar dh dia..

akak, sy pun ms buat tu dia xtunjuk gmbr, tp sy gedik nk tgk, so dia tunjuk.. hahaha

Norma NML said...

@MizzTinatu la..tapi yg kaunter sebelah tu bagi je tengok dulu gambar..yg ni mcm nak cpt je..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...